Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN CV-uri analizate de inteligența artificială, noul trend în recrutarea angajaților români. Cum trebuie redactate, ca să treacă de roboți

CV-uri analizate de inteligența artificială, noul trend în recrutarea angajaților români. Cum trebuie redactate, ca să treacă de roboți

Tot mai multe companii apelează la inteligența artificială pentru selecția candidaților în vederea angajării pe diverse posturi. Abordarea clasică a unui CV nu mai prezintă un avantaj, atunci când vrem să obținem un job.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Randamentul unui program automatizat este foarte mare, mai ales când vorbim despre un volum ridicat de CV-uri care trebuie analizate. Șansele candidatului cresc atunci cand CV-ul este completat corect și exact, pentru job-ul la care aplică.

”E util din punct de vedere al obiectivității cu care sunt analizate informațiile din CV, este important din punct de vedere al reducerii numărului de oameni necesari pentru a efectua recrutarea, deci reducerea costurilor, iarăși, inteligența artificială este folosită și în pașii următori”, Oana Datki, specialist HR.

În ultima perioadă tot mai multe firme au început să folosească inteligența artificială ca să-și selecteze candidații, cel putin, în prima etapă, inainte de interviuri.

Cum ar trebui redactat un CV pentru a fi înțeles corect de înteligența artificială

Să ai fraze cât mai scurte, cuvinte cheie, relevante, astfel încât tu să poți transmite în cateva secunde, dacă este o trecere rapidă, în revistă a CV-ului tău.

Informațiile cheie despre tine, ca într-un ”elevator pitch”, cand tu, în câteva secunde, trebuie să spui ce știi să faci, cum știi să faci și de ce ești bun pentru acel post.

Cum funcționează inteligența artificială în analizarea CV-urilor

”Omul învață machine learning-ul sau automatizarea ce trebuie să facă, apoi automatizarea face acel lucru și scanează CV-ul și ia informația necesară din CV.

Apoi, ideal, o trimite din nou spre alta automatizare, pentru a continua, daca e nevoie sa-l programeze la interviu. Ideea este ca tu să pui omul la mijloc și să îl înconjori de tehnologie”, a spus Maria Mihes, UiPath Immersion Lab.

Conform experţilor, toate joburile vor fi complet automatizate în următorii 120 de ani.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile