Întrebați dacă le-a fost afectat locul de muncă în timpul pandemiei, 42% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 18-50 de ani a declarat că nu au avut astfel de probleme. Îngrijorător, 24% dintre cei chestionați au afirmat că nu au loc de muncă, iar alți 15% au recunoscut că au intrat în șomaj tehnic.
Conform datelor din sondaj, 63% dintre românii de peste 18 ani au declarat că au venituri similare celor dinaintea decretării stării de urgență, în timp 28% dintre ei au acum venituri mai mici. În categoria de vârstă 18-50 ani, proporția românilor ale căror venituri au rămas la fel este de 49%, în timp ce ponderea românilor cu venituri în scădere se situează la 38%.
Legat de cheltuielile la care vor renunța românii anul acesta, cei mai mulți, 60% afirmă că nu vor mai achiziționa electrocasnice, respectiv automobile (57%). Tot mai mulți români intenționează să renunțe la vacanțe, în special la cele din străinătate. De asemenea, nu vor mai încheia diferite tipuri de polițe de asigurări, precum cele de viață și locuință.
Din punct de vedere al stabilității financiare, peste jumătate dintre românii de peste 18 ani (55%) declară că au economii pentru a se descurca în următoarea perioadă (față de 63% dintre cei aflați în intervalul 18-50 ani). O proporție mai redusă, de 31%, consideră chiar că vor economisi, date fiind cheltuielile mai mici sau amânate.