Antena 3 CNN Externe Nou cutremur în zona supervulcanului Campi Flegrei din Italia. Autoritățile lucrează la un plan de evacuare

Nou cutremur în zona supervulcanului Campi Flegrei din Italia. Autoritățile lucrează la un plan de evacuare

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Italia plănuiește o evacuare în masă, pe măsură ce cutremurele continuă în jurul unui supervulcan.  Un seism cu magnitudinea 4 s-a produs vineri, la ora locală 13:46, zona Campi Flegrei din apropierea oraşului italian Napoli, în timp ce activitatea seismică în caldera vulcanică continuă, relatează agenţia ANSA, potrivit Agerpres.

Cutremurul, care s-a produs la o adâncime de patru kilometri, a fost resimţit în mai multe districte din Napoli.

Zona vulcanică Campi Flegrei este afectată în prezent de un episod bradiseismic, sau de ridicarea solului, iar în ultimele luni au avut loc o serie de cutremure.

Serie de cutremure în zona vulcanică Campi Flegrei

Departamentul de Protecţie Civilă a declarat că nu au fost raportate pagube în urma cutremurului de vineri.

Ministrul Protecţiei Civile, Nello Musumeci, a numit un comisar special în zona Campi Flegrei, pentru a se ocupa de măsurile de prevenire a riscurilor.

Ministrul a criticat modul în care a fost permisă dezvoltarea urbană în regiune. „Guvernul oferă mai mult decât se cuvine în Câmpia Flegrei, unul dintre cei mai periculoşi şi complecşi vulcani din lume”, a declarat oficialul luna trecută.

„Apar responsabilităţi extrem de grave, atât pe termen lung, cât şi mai puţin lung, care implică toate organismele, începând cu guvernul regional şi municipalităţile vizate - Napoli, Pozzuoli şi Bacoli”, a adăugat ministrul.

Campi Flegrei, unul dintre cei mai periculoşi şi complecşi vulcani din lume. Se fac planuri pentru o posibilă evacuare a zonei

Campi Flegrei, considerat cel mai mare super-vulcan activ din Europa, este lovit de ceva timp de numeroase cutremure de magnitudine mică.

În mai, zona a fost zguduită de cele mai violente seisme din ultimii 40 ani, cel mai puternic dintre ele având magnitudinea 4,4.

În urma cutremurelor din mai, guvernul de la Roma a introdus noi măsuri pentru reducerea riscului seismic şi a anunţat planuri pentru o posibilă evacuare a zonei. 

Subiecte în articol: Italia cutremur Campi Flegrei evacuare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile