Antena 3 CNN Actualitate Noi sisteme de supraveghere și monitorizare a traficului pe DN1, A1, A2 și A3. Când vor fi puse în funcțiune

Noi sisteme de supraveghere și monitorizare a traficului pe DN1, A1, A2 și A3. Când vor fi puse în funcțiune

de Laura Dinu    |   

Traficul va fi gestionat mai ușor iar șoferii vor primi informații importante despre condițiile de drum și vreme datorită unor sisteme avansate de supraveghere, similare celor din Germania, cu care vor fi dotate autostrăzile din România. 

Este vorba despre camere de supraveghere, fixe şi mobile, aparate radar, diverse tipuri de sisteme de monitorizare a condiţiilor de trafic, despre senzori şi chiar staţii meteo, dar şi panouri electronice de informare a şoferilor asupra unor eventuale incidente sau condiţii meteo deosebite, apărute pe traseu, scrie observatornews.ro.

Sistemele vor fi montate pe autostrăzile A1, A2, A3, dar şi pe Drumul Naţional 1, care este cea mai aglomerată şosea din ţară.  

Contractul, care a fost atribuit de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, are o perioadă de proiectare de 6 luni şi o perioadă de execuţie de 18 luni.

De exemplu, numai pe autostrada A3, pe un tronson de 60 de kilometri, vor fi montate nu mai puţin de 20 de astfel de echipamente, care vin în sprijinul şoferilor, dar şi al autorităţilor. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile