Preţul unui bilet de tren este cu 20% mai mare de astăzi, 1 iulie.
Spre exemplu, pentru o călătorie Bucureşti-Braşov, plăteam înainte 44 de lei. După această scumpire, vom plăti 54 lei, cu 10 lei mai mult.
O altă destinaţie favorită pentru români: Bucureşti-Constanţa. Dacă înainte plăteam 55 lei pe bilet, acum vom plăti 67, cu 12 lei mai mult.
Această scumpire are loc din cauza creşterii diferitelor materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, piese de schimb şi electricitate.
Totodată, CFR va continua să acorde reduceri pentru cumpărarea biletelor online, direct de pe site sau din aplicaţia mobilă, pentru călătoria dus-întors şi pentru cumpărarea cu anticipaţie de peste 10 zile.
Odată cu creşterea preţurilor biletelor de tren este şi nemulțumire printre românii care călătoresc, frecvent, cu trenul. Oamenii reclamă faptul că, în ciuda faptului că nu beneficiază de condiții în plus la călătorie, va trebui să scoată mai mulți bani din buzunare pentru bilete.
Reprezentanţii CFR vin şi cu explicaţii pentru această scumpire, susţinând că banii rezultaţi din creşterea biletelor se vor îndrepta spre condiţii mai bune pentru călători dar şi pentru un confort crescut.
Operatorii speră ca modernizările să apară în perioada următoare, astffel încât să nu se mai creeze nemulţumiri în rândul călătorilor.
Ce se întâmplă cu preţurile din 1 iulie 2022. Ce se scumpeşte vs. ieftineşte de astăzi
1 iulie 2022 vine atât cu scumpiri, cât şi cu unele ieftiniri ale produselor. De astăzi, vom da mai mulţi bani pentru concedii şi unele alimente, dar mai puţini la carburanţi.
Vestea bună este că s-au ieftinit carburanţii, deşi suma este nesemnificativă. Tot de azi, avem tarife mai mici la roaming.
De partea cealaltă, 1 iulie înseamnă bilete mai scumpe la tren, cazare mai scumpă, dar şi mai mulţi bani atunci când vom cumpăra ţigări, alcool sau produse care conțin zahăr.