Antena 3 CNN Actualitate Educație Noi oportunităţi de dezvoltare pentru elevii şi profesorii din România

Noi oportunităţi de dezvoltare pentru elevii şi profesorii din România

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 10:18 22 Feb 2024 Modificat la 10:18 22 Feb 2024

Vorbim despre cursuri, proiecte, conferinţe şi tabere pentru dezvoltarea educațională a profesorilor şi elevilor din ţara noastră, care integrează perspectivele ştiințifice şi culturale la nivel mondial.

Reprezentanţii National Geographic Learning, alături de Fischer International, au stabilit, la sediul Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, noile obiective ale programelor ce se vor desfăşura de-a lungul anului 2024.

Programele și cursurile dezvoltate în colaborare cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României vor oferi profesorilor instrumentele necesare pentru a transforma orele de clasă în experiențe captivante și interactive, cadrele didactice din România având acces la cele mai performante programe de învățare a limbii engleze.

"Şi în trecut, această colaborare a fost una benefică, atât pentru profesori, cât şi pentru copii, iar în anul 2024 ne bucurăm că acest parteneriat cu National Geographic al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României continuă, pentru că el aduce metode interactive, cursuri suport modern şi aduce un plus în special copiilor din echipa SuperSmart Team, care îşi doresc o altfel de învăţare, dar şi experienţe noi, atât pentru profesori, cât şi pentru elevi", a declarat Dana Vasilescu, profesor în cadrul Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

"Se întâmplă o mulţime de lucruri noi legate de procesul de învăţare a studenţilor, în şcoli şi universităţi. Bineînţeles, una dintre tendinţe este tehnologia. Se folosesc multe platforme noi. Cred că una dintre cele mai importante noutăţi este o multitudine de date care sunt folosite în şcoli care vor urmări progresul cursanţilor. Şi, de asemenea, este important ca elevii să înveţe cu materiale şi resurse moderne şi relevante", a precizat Tim Pearse, reprezentant National Geographic Learning

Prin intermediul acestor programe și cursuri, elevii vor avea parte de o experiență educațională care să îi inspire să exploreze lumea din jurul lor, să descopere diversitatea și să înțeleagă importanța conservării naturii și a patrimoniului cultural. Mai mult, aceasta colaboarare aduce beneficii semnificative pentru sistemul educațional din România și contribuie la formarea unei generații de tineri pregătiți să facă față provocărilor.

"Cred că cel mai imporant lucru este că imedia ce începi să călătoreşti în jurul lumii realizez cât de importantă este limba engleză. Pui piciorul în orice aeroport şi toate semnele, toate informaţiile sunt în engleză şi în limba locală. Asta nu înseamnă că e singurul motiv. Dacă poţi vorbi engleza la un nivel rezonabil, să zicem nivel B1-B2, te poţi apăra în aproape orice situaţie de care te loveşti în jurul lumii", a explicat Simon Ferdinand, reprezentant National Geographic Learning.

Noile proiecte, dezvoltate în colaborare cu National Geographic Learning vor fi disponibile pe fundatiadanvoiculescu.ro.

Citește mai multe din Educație
» Citește mai multe din Educație
TOP articole