Antena 3 CNN Actualitate Noi inundații în județul Galați, după o rupere de nori. Primar: „Plouă în continuare și nu știm ce se întâmplă”

Noi inundații în județul Galați, după o rupere de nori. Primar: „Plouă în continuare și nu știm ce se întâmplă”

de Robert Kiss    |   

Imagini cu inundații în comuna Cuca, din județul Galați, unde este în vigoare un cod galben de ploi torențiale. Apa curge cu putere pe străzile comunei. „Plouă în continuare și nu știm ce se întâmplă mai la nord, pe coline”, a declarat primarul localității, în direct la Antena 3 CNN.

„Din amonte vine cu o deschidere de 100 de metri plin cu o jumătate de metru de apă, chiar și mai bine. Dar, pârul reușește să preia, iar în zona podurilor, încă curge apa. Din păcate, încă plouă în continuare și nu știm ce se întâmplă mai la nord, pe coline”, a declarat primarul comunei Cuca, Vlad Mihăiță.

Acesta spune că oamenii nu au fost încă evacuați, dar nu exclude o astfel de măsură dacă apa continuă să crească.

„N-am evacuat nimic, încă la oamenii aceia nu putem ajunge, dar doar în curți suntem afectați. Dacă va ploua la fel, vom trece la evacuarea persoanelor respective. Avem cod galben, 15-20 de litri. A plouat mai mult în partea de nord și apa vine de acolo foarte tare. Ce vă pot spune, a scăzut unde acum o jumătate de oră, acum se vede câmpul”, a mai spus acesta.

În zonă este în vigoare un cod galben de ploi torențiale. 

Potrivit ANM, în intervalul 18:00 - 21:00, temporar va ploua și mai ales prin acumulare, local, vor fi cantități de apă de 20 - 30 l/mp.

Localitățile din județul Galați vizate de alerta meteo: Bălăbănești, Bălășești, Băleni, Băneasa, Berești, Berești-Meria, Cavadinești, Cerțești, Corni, Corod, Costache Negri, Cuca, Cudalbi, Cuza Vodă, Drăgușeni, Fârțănești, Foltești, Frumușița, Ghidigeni, Grivița, Jorăști, Măstăcani, Matca, Negrilești, Oancea, Pechea, Rădești, Rediu, Scânteiești, Slobozia Conachi, Smulți, Suceveni, Suhurlui, Târgu Bujor, Tudor Vladimirescu, Tulucești, Valea Mărului, Vârlezi, Vlădești

Subiecte în articol: inundatii Galați cod galben ploi
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile