Antena 3 CNN Actualitate Noi imagini din timpul exploziilor de la Crevedia, apărute la un an de la producerea tragediei

Noi imagini din timpul exploziilor de la Crevedia, apărute la un an de la producerea tragediei

de Delia Olaru    |   

Antena 3 CNN a obținut noi imagini din timpul exploziilor de la Crevedia, la un an de la tragicul incident.

Telefonul bărbatului care a făcut infarct în momentul în care și-a văzut soția arsă s-a activat și a filmat timp de aproape un minut.

În imagini se vede cum acesta merge prin curte iar în spatele lui se observă coloana de fum de după explozie.

Între timp, dosarul tragediei în care patronii stației GPL sunt acuzați de distrugere urmată de dezastru a fost trimis în judecată de către procurori. Dacă vor fi găsiți vinovați, patronii riscă până la 15 ani de detenție.

Au apărut însă și acuzații de mușamalizare. Locuitorii din Crevedia au mai multe semne de întrebare în ceea ce privește explozia din 26 august 2023. 

Potrivit unor surse Antena 3 CNN, patronii stație GPL au oferit despăgubiri pentru 66% dintre proprietarii care au avut de suferit în urma exploziilor.

Exploziile, cauzate de utilizarea unor pompe de transvazare

Raportul INEC în cazul Crevedia arată că incendiul și explozia au fost provocate din pricina utilizării unor pompe de transvazare neomologate și care nu permiteau etanșeizarea corectă la supapa cisternelor.

Același lucru l-a reținut și raportul INSEMEX, care în 400 de file arată în detaliu ce s-a întâmplat la Crevedia și cum au murit atâtea persoane.

”Din punctul meu de vedere putem subsuma tragedia de la Crevedia la un singur cuvânt: “bani”. Transvazarea se făcea cu o pompă de debit mare pentru a descarcă dintr-o cisternă în altă cantitatea de GPL și pentru a “eficientiza” timpii”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Subiecte în articol: Crevedia explozii
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile