Antena 3 CNN Actualitate Cine este omul care conducea reţeaua traficului de migranţi din vestul ţării. Din 2019 fusese dat afară din poliţie

Cine este omul care conducea reţeaua traficului de migranţi din vestul ţării. Din 2019 fusese dat afară din poliţie

Este cutremur în instituțiile de forță. Mai mulți ofițeri MAI sunt implicați într-o amplă rețea de trafic de migranți organizată pe teritoriul țării noastre, migranți aduși în special din țări cu potențial terorist.

de Dragoș Boța    |   

În total, DIICOT și DNA fac peste 70 de percheziții în vestul țării și în București, iar în timp ce procurorii anti-mafia vizează firmele care se ocupă de aducerea în țară a muncitorilor din afara spațiului UE, colegili lor îi vizează pe angajații din Inspectoratul General pentru Imigrări, care primeau mită de la 1000 la 6.000 euro pentru a favoriza această rețea de crimă organizată.

În pline negocieri pentru aderarea completă la spațiul Schengen, vine acest dosar care ne arată cum ofițerii MAI de foarte sus erau implicați în această rețea mafiotă.

Cel care conducea rețeaua de trafic de migranți, adică rețeaua de firme care aduceau așa-ziși muncitori, este Dan Vasile, potrivit procurorilor.

Acesta este un fost angajat al MAI, care a lucrat în serviciul secret al Ministerului de Interne, a trecut apoi la Investigații criminale, iar în 2019 a fost dat afară din poliție.

El era în legătură cu fostul șef al Biroului Imigrări din Caraș-Severin, Perian, care după ce s-a pensionat, și-a făcut firmă. Iar Dan Vasile apela la serviciile comisarului șef Perian care era în legătură directă cu actualul șef al Imigrărilor, cel pe care l-am văzut în imagini, inspectorul care continua să ia șpagă pentru a oferi documente în timp real celor care intrau în țară, chiar dacă nu respectau condițiile.

În urmă cu puțin timp, la sediul DIICOT Caraș-Severin a fost adus și un foarte cunoscut avocat care avea o firmă de recrutare și aducea forță de muncă, în zonă.

De asemenea, la sediul DNA Timișoara, foștii și actualii polițiști de la DGIP, de la IGI vor fi duși pentru audieri în următoarele ore.

Șpaga era undeva între 1000 și 6.000 euro pentru fiecare dosar procesat de cei de la Inspectoratul General pentru Imigrări.

Subiecte în articol: MAI DNA Timișoara
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile