Antena 3 CNN Actualitate Noi ajutoare pentru românii afectați de inundații. Ciolacu: Vor primi lemne de foc ca să-și încălzească locuințele

Noi ajutoare pentru românii afectați de inundații. Ciolacu: Vor primi lemne de foc ca să-și încălzească locuințele

de Bianca Chirilă    |   

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, în timpul ședinței de guvern, că familiile afectate de inundații vor primi noi ajutoare. „Le asigurăm, prin Romsilva, lemnul de foc necesar încălzirii locuințelor”, a declarat prim-ministrul.

„Completăm azi și pachetul de ajutoare pentru persoanele și familiile afectate de recentele inundații. Le asigurăm, prin Romsilva, lemnul de foc necesar încălzirii locuințelor, în baza solicitărilor depuse de primării”, a declarat Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a mai adăugat că „fiecare familie sau persoană singură va primi lemn de foc în limita a maxim șapte metri cubi, ce va fi plătit din ajutoarele guvernamentale de 15.000 de lei pe familie.”

De asemenea, a mai afirmat că „au obținut pentru România acces la o linie de finanțare de 467 de milioane de euro”.

„Apropo de situațiile de urgență, am obținut pentru România acces la o linie de finanțare de 467 de milioane de euro. Fondurile sunt oferite de mari finanțatori internaționali și pot fi retrase și pentru situații de urgență produse anterior semnării împrumutului. Astfel, o parte din bani pot fi accesați și pentru gestionarea efectelor inundațiilor recente din Galați și Vaslui”, a mai spus Ciolacu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile