Antena 3 CNN Actualitate Cultură Noaptea Muzeelor 2022. Ce puteți vizita gratuit în București

Noaptea Muzeelor 2022. Ce puteți vizita gratuit în București

Mia Lungu
3 minute de citit Publicat la 07:56 13 Mai 2022 Modificat la 07:56 13 Mai 2022

Noaptea Muzeelor 2022. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit in toata Europa, in data de 14 mai.

Cu ocazia celei de-a 18-a ediții, Primăria Capitelei va introduce o linie specială de transport, pentru cei care vor să viziteze muzeele și instuțiile deschise pe 14 mai 2022.

Autobuzul 362 va fi linia specială de transport de Noaptea Muzeelor în Bucureşti. Programul de transport este în intervalul orar 19:00 – 02:00, cu frecvenţă din 30 în 30 de minute, anunţă PMB.

Traseu și staţii: Piaţa Presei, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Piaţa 21 Decembrie, Piaţa Unirii 1, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii 2, Universitate, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Arcul de Triumf, Piaţa Presei.

În cadrul evenimentului, mai multe instituții culturale își deschid porțiile și așteaptă publicul cu diverse expoziții, spectacole, ateliere și concerte.

Noaptea Muzeelor 2022. Evenimente în București

  • Expoziție concurs pentru elevii de liceu cu tema, materialele reciclabile de liceu

Premium Edu organizează expoziția concurs Fashion Me și așteaptă elevii talentați din liceele din București și din țară.

Din juriu vor face parte profesorii de la universități de top de artă din Marea Britanie, Italia, Olanda și România, iar câștigătorii vor fi aunțați pe 13 mai 2022. În urma concursului se vor acorda premii. Premiul unu constă într-un city break la Roma, premiul doi constă într-o ședință de consiliere educațională și premiul trei va fi un test de carieră.

Expoziția se poate vizita începând cu ora 18:00, până la ora 2:00

  • Arcul de triumf în razele lunii

Ultima vizită se poate face la 23:30, iar traversarea către și dinspre monument se face pe la trecerea de pietoni semaforizată care face legătura între Arcul de triumf și Parcul Regele Mihai l.

Arcul de triumf poate fi vizitat între orele 11:00 și 22:00.

  • Casa Artelor Dinu Lipatti

Sâmbătă, 14 mai 2022 între orele 18:00 și 23:00, Casa Artelor Dinu Lipatti își deschide porțiile pentru toți pasionații de muzică și artă.

Între orele 19:00 și 20:30, în Salonul de Muzică va avea loc Recitalul Extraordinar de pian, realizat în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României, susținut de pianiștii Antonio Nagy și Daniel Dumitrașcu.

Accesul la recitalul de pian se va face prin achiziționarea biletelor online de pe www.iabilet.ro sau de la sediul Casei Lipatti.

  • Casa Experimentelor

Casa experimentelor, Romanian Science Center încântă publicul cu experimente uluitoare din domeniile: optică și iluzii optice, acustică, electricitate și magnetism, fuide, plasmă, etc.

Casa experimentelor se poate vizita între 19:00 și 01:00.

  • Artă și tehnologie la bibliotecă

Biblioteca Centrală Universitară le va arăta vizitatorilor cum putem îmbina arta cu tehnologia prin diverse evenimente, pentru a sublinia importanța inteligenței artificiale și cum aceasta ne ușurează viața.

Biblioteca Centrală Universitară se poate vizita între 18:00 și 01:00.

  • Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu

Expoziția permanentă „Descoperim împreună Universul” și vor fi organizate observații astronomice, dacă vremea ne va permite.

Expoziția permanentă „Descoperim împreună Universul: Expoziție de Astronomie” are ca subiect sistemul solar și explorarea acestuia, planetele, stelele și galaxiile, scopul principal al expoziției fiind ilustrarea locului nostru în Univers. O temă secundară este explorarea sistemului solar, sondele spațiale fiind reprezentate într-un mod inedit.

Observatorul se poate vizita între 20.00 și 02.00

Noaptea Muzeelor 2022. Instituţiile culturale din București care participă

În Noaptea Muzeelor vor putea fi vizitate 22 de instituții de cultură aflate în administrarea Primăriei Capitalei: Teatrul Țăndărică, Muzeul Municipiului București, Muzeul George Severeanu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Victor Babeș, Muzeul Fredric Storck și Cecilia Cuțescu Storck, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, Casa Artelor Dinu Lipatti, Muzeul Național al Literaturii Române, Casa Memorială Tudor Arghezi-Mărțișor, Casa Memorială George și Agatha Bacovia, Casa memorială Ion Minulescu și Claudia Millian, Casa Memorială Liviu și Fanny Rebreanu, Casa Memorială Anton Pann, Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, Opera Comică pentru Copii, ARCUB și Primăria Municipiului București.

Citește mai multe din Cultură
» Citește mai multe din Cultură
TOP articole