Antena 3 CNN Actualitate Locale Nicușor Dan se pregătește pentru incendiile din spitalele bucureștene. Cum funcționează bilele extinctoare cumpărate de Primăria Capitalei

Nicușor Dan se pregătește pentru incendiile din spitalele bucureștene. Cum funcționează bilele extinctoare cumpărate de Primăria Capitalei

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că au fost achiziționate 3.792 de bile extinctoare, care vor fi folosite pentru a proteja cele 19 spitale bucureștene în caz de incendiu.

de Adelina Miron    |   

Bila extinctoare se autoactivează în contact cu flacăra deschisă, pentru a stinge focul, și nu conține substanțe periculoase. Dispozitivul acționează pe o rază de cca. 4 metri pătrați, a explicat Nicușor Dan într-un mesaj pe Facebook.

„Pentru a preveni incendiile în cele 19 spitale bucureștene administrate de Primăria Capitalei, am hotărât să folosim bile extinctoare. ASSMB a cumpărat 3.792 de bile extinctoare, care se autoactivează în contact cu flacăra deschisă și sting focul. Am semnat recepția pentru aceste produse, care au o garanție de 5 ani, iar ele au fost deja distribuite și montate.

Bilele extinctoare sunt automate și autonome, nu conțin substanțe periculoase pentru sănătate sau pentru mediu, nu afectează aparatura medicală, nu depind de surse de alimentare cu energie și nu au nevoie de senzori speciali, având o suprafață de acțiune de circa 4 metri pătrați.”, a transmis Primarul General al Capitalei.

 

Subiecte în articol: incendiu spital Capitală Nicușor Dan
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog