Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Nicuşor Dan, frâna urbanismului din Capitală: Val de ilegalităţi cu PUZ-urile, în favoarea camarilei proprii

Nicuşor Dan, frâna urbanismului din Capitală: Val de ilegalităţi cu PUZ-urile, în favoarea camarilei proprii

Urmare a demersurilor proprii sau ale ONG-urilor prietene, Nicușor Dan s-a asigurat că Bucureștiul a rămas fără reglementări urbanistice, aruncând într-un haos general procesul de autorizare a lucrărilor de construcții, transmit urbaniștii.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Nicușor Dan a blocat emiterea unor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) noi în București.

"Urmare a demersurilor proprii sau ale ONG-urilor prietene, Nicușor Dan s-a asigurat că Bucureștiul a rămas fără reglementări urbanistice, aruncând într-un haos general procesul de autorizare a lucrărilor de construcții. Practic, de când a devenit primar, Nicușor Dan a blocat emiterea de Planuri Urbanistice Zonale noi în capitala țării.

Nicușor Dan a refuzat să promoveze spre aprobare și cele aproape 70 de PUZ-uri care erau deja pe circuitul de aprobare în anul 2020, când acesta a câștigat alegerile locale și a devenit primar.

Mai mult, cu sprijinul politic al PNL, USR și PMP, Nicușor Dan a suspendat toate PUZ-urile coordonatoare de sector pe cale administrativă, iar apoi a coordonat activitatea partidului politic Uniunea Salvați România (USR) și a unor ONG- uri afiliate, pentru a ataca toate PUZ-urile coordonatoare în instanță, acestea aflându-se în prezent în diferite stadii de anulare sau suspendare", precizează urbaniștii contactați de Gândul.

Cum a transformat Nicuşor Dan Capitala în curte pentru afacerile camarilei lui

Documentațiile de urbanism aprobate la nivelul anului 2000 - PUG (Planul Urbanistic General) și Planul Urbanistic Zonal Zone Construite Protejate (PUZ ZCP) - sunt viciate.

Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat o analiză detaliată a legalității PUZ ZCP, la solicitarea a două ONG-uri, şi a descoperit că documentaţia nu are mai nimic ca şi element de legalitate.

Citeşte şi: Nicușor Dan, prima declarație despre moartea Anei Oros, la nouă zile după ce a fost ucisă de câini: "Ne confruntăm cu o nouă provocare"

Paul Racoviţă, directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii, a declarat luni seară, la Antena 3 CNN, că a cerut Primăriei Capitalei să pună la dispoziţie documentele acestui PUZ, certificate conform cu originalul, aşa cum ar fi trebuit ele să existe, iar Primăria Capitalei a transmis că nu deţine aceste documente.

"Efectele sunt dezastruoase vizavi de tot ce înseamnă procesul de autorizare pe aceste zone, pornind din anul 2000 încoace", a mai spus Paul Racoviţă, luni seară, în direct la emisiunea "În faţa naţiunii".

Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile