Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan: "Au fost rectificate cărţile funciare care atestă că Primăria Bucureşti este proprietar al zonei supraterane Piaţa Unirii"

Nicuşor Dan: "Au fost rectificate cărţile funciare care atestă că Primăria Bucureşti este proprietar al zonei supraterane Piaţa Unirii"

de M.P.    |   

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat printr-un mesaj postat pe contul său de socializare că au fost rectificate cele patru cărţi funciare prin care se atestă că Primăria Municipiului Bucureşti este proprietar şi administrator al întregii zone supraterane din Piaţa Unirii.

Astfel, Nicuşor Dan spune că Primăria Municipiului Bucureşti este proprietar şi administrator şi al zonei de parc şi al planşeului Unirii, atât de disputat în ultimele zile cu Primăria sectorului 4.

 Administraţia Apele Române este proprietar pe albia Dâmboviţei în subteran. Astfel, această instituţie nu putea, legal, să ceară autorizaţii pentru lucrări în suprateran.

”Au fost rectificate la OCPI cele 4 cărţi funciare care atestă Primăriei Muncipiului Bucureşti calitatea de proprietar şi administrator al întregii zone supraterane din Piaţa Unirii, respectiv parc şi planşeu. Instituţia Apele Române este proprietar numai pe albia râului Dâmboviţa şi numai în subteran, ca atare nu avea dreptul legal să ceară autorizaţii de lucrări pentru suprateran”, a spus Nicuşor Dan, miercuri, într-o postare pe Facebook.

”În consecinţă, analizăm toate documentele eliberate care s-au sprijinit pe înscrierea în fals la OCPI şi vom sesiza organele de cercetare competente”, a subliniat primarul general al Capitalei.

Primarul general al Capitalei şi poliţişti locali ai Muncipiului Bucureşti s-au aflat luni într-o dispută cu reprezentanţi ai Primăriei Sector 4 şi Poliţiei Locale Sector 4.

Consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa este motivul disputei, Primăria sectorului4 deschizând un şantier, în timp ce Nicuşor Dan s-a opus şi a emis o dispoziţie pentru îndepărtarea gardurilor şi a utilajelor din zonă.

 Poliţia a spus că este un litigiu civil care trebuie tranşat în instanţă, echipele de intervenţie fiind în zonă doar pentru ca scandalul să nu escaladeze.

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile