Antena 3 CNN Politică Alegeri prezidenţiale Nicolae Ciucă s-a văzut cu Nicușor Dan și i-a spus că vrea să mute Guvernul din Piața Victoriei

Nicolae Ciucă s-a văzut cu Nicușor Dan și i-a spus că vrea să mute Guvernul din Piața Victoriei

de Georgiana Adam    |   

Sediul actual al Guvernului va deveni muzeu iar Executivul își va desfășura activitatea în Casa Științei, lângă Parlament. În plus, clădirile actuale ale ministerelor vor intra în posesia universităților.

Aceste propuneri figurează în Proiectul pentru București, prezentat sâmbătă la Parlament de candidatul PNL la Președinția României, Nicolae Ciucă, în cadrul unui eveniment la care a participat și primarul Capitalei, Nicușor Dan, relatează Agerpres.

"După prezentarea viziunii pentru România, am considerat că este important ca viitorul președinte al României să și asume și un proiect pentru București, un proiect pentru o capitală care să își recapete identitatea istorică și să devină una dintre cele mai frumoase orașe ale Europei.

Este un proiect care trebuie asumat pe o perioadă de 10 ani și care trebuie să se desfășoare sub patronajul președintelui. Trebuie să fie, de asemenea, asumat de Guvern și de Primăria Capitalei. Am discutat toate aceste elemente cu domnul primar general. Este o viziune care schimbă cu adevărat fața Bucureștiului", a afirmat Nicolae Ciucă.

Candidatul liberal spune că ideea de a muta Guvernul din Piața Victoriei îl preocupă încă de când era premier. În opinia sa, Piața Victoriei poate fi transformată într-o piață volantă (mobilă, n.r.) de weekend şi într-o zonă în care se pot organiza evenimente.

În opinia lui Ciucă, după ce clădirea Guvernului va fi reabilitată, aceasta ar urma să fie transformată în muzeu.

Ciucă promite "să dărâme zidurile" dintre Palatul Parlamentului și cetățeni

Candidatul PNL mai susține ideea accesului liber pentru cetățeni în grădinile din curtea Parlamentului. Parlamentul, pe de altă parte, ar urma să fie mai aproape de Guvern, în noua organizare concepută de Nicolae Ciucă.

"Vreau să mutăm toate ministerele aici... În prezent, sunt împrăștiate peste tot în oraș (...) Vom face între Parlament și Guvern o piață mare a oamenilor, o piață a democrației în care oamenii pot să se plimbe, pot să se adune, pot să dezbată, pot să protesteze.

Chiar cred că este momentul să dispară zidurile dintre popor și aleși (...) Avem zidurile de jur împrejurul Parlamentului. Este un proiect pe care ni-l asumăm, ca aceste ziduri să dispară și să se rupă această barieră între cetățeni și Parlament", a opinat el

Potrivit primarului Nicușor Dan, proiectul prezentat de liderul PNL este unul "foarte coerent şi curajos".

"Acum câteva săptămâni, l-am sunat pe domnul Ciucă şi i-am spus că vreau să ne întâlnim pe acel set de 20 de puncte pe care le-am propus partidelor şi candidaților aleși. După ce ne-am întâlnit, am văzut acest proiect, care este foarte coerent și foarte curajos. Un program cum este acesta are o mare valoare, pentru că el se întinde pe mulți ani şi concepe în mod grupat niște funcțiuni ", a spus edilul.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile