Antena 3 CNN Life Nicolae Ciucă are o reţetă originală de sarmale. Foloseşte un ingredient secret: "Oltenii le spun raci"

Nicolae Ciucă are o reţetă originală de sarmale. Foloseşte un ingredient secret: "Oltenii le spun raci"

Redacția Antena 3 CNN
<1 minut de citit Publicat la 17:00 20 Dec 2023 Modificat la 17:00 20 Dec 2023

"Ştiu să fac sarmale olteneşti. În Oltenia, în afară de varză, când se împachetează carnea, mai există nişte ardei roşii - oltenii le spun "raci", pentru că sunt roşii - care se usucă la streaşina casei după ce se culeg, se pun pe sir şi se usucă şi se păstrează acolo pentru sarmale.

Se opăresc în apă, li se scot seminţele şi se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale şi se pun printre sarmale.

Sunt uşor picanţi şi dau şi un gust aparte la sarmale. Aşa se fac sarmalele în Oltenia. Îmi plac foarte mult.

Cozonaci nu ştiu să fac. Pâine ştiu. Îmi place să frământ aluatul.

Citeşte şi: Româncele nu mai vor să-și petreacă sărbătorile la cratiță! Metoda prin care reușesc să aibă o masă bogată de Crăciun fără să aprindă, măcar, aragazul

Este ca atunci când primeşti o problemă şi trebuie să începi să o frămânţi - o întorci pe toate părţile, o răsuceşti, o amesteci încă o dată, sau de două ori, sau de trei ori ca, până la urmă, să iasă o pâine bună sau o soluţie bună.

Îmi place chestiunea asta", a spus Nicolae Ciucă la DCNews TV.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole