Antena 3 CNN Politică Alegeri prezidenţiale Ciucă, după ce Lasconi a spus că l-ar propune pe Bolojan premier: ”A găsit o ancoră prin care să se apropie de PNL”

Ciucă, după ce Lasconi a spus că l-ar propune pe Bolojan premier: ”A găsit o ancoră prin care să se apropie de PNL”

de Laura Dinu    |   

Elena Lasconi a anunțat, miercuri seara, că dacă va ajunge președinta României, îl va propune premier pe actualul președinte al CJ Bihor, liberalul Ilie Bolojan, în funcția de prim-ministru. Propunerea este doar ”un mesaj din disperare”, consideră însă Nicolae Ciucă, care subliniază că niciodată el nu ar putea vorbi despre un premier din afara PNL.

„Și în USR există oameni competenți, dar voi fi președintele care va lua decizii bune pentru România și pentru dezvoltarea României. Omul pe care îl apreciez enorm și de la care am și învățat multe este domnul Bolojan. Eu cred că în funcția de prim-ministru ar trebui să fie un om cu multă experiență în administrație și nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experiență în administrație decât domnul Bolojan”, a declarat Elena Lasconi la Digi 24. 

„Și dacă domnul Bolojan nu ar fi fost în vreun partid, tot pe el l-aș fi propus. Avem nevoie de profesioniști și mi-aș dori ca acest domn să fie prim-ministru”, a mai spus ea.

”Sunt deschisă dialogului cu forțele de dreapta, inclusiv PNL, pentru binele României”

Lasconi a mai declarat că este de părere că Nicolae Ciucă ar semna o înțelegere pentru susținerea Elenei Lasconi în turul doi al alegerilor prezidențiale,

„Sunt sigură că domnul Ciucă ar semna (o înțelegere pentru susținerea Elenei Lasconi în turul doi al alegerilor prezidențiale). Domnul Ciucă e mult mai jos în sondaje. Sunt deschisă dialogului cu forțele de dreapta, inclusiv PNL, pentru binele României. Suntem foarte rău și cred că în 2025 o să zicem ”Bine ai venit 2008 sau 2007”. Nu știu dacă își dorește careva să guverneze anul viitor. Va fi un an foarte complicat, după toate creșterile de taxe, toate scumpirile”, a spus Lasconi care a mai precizat că USR ar trebui să guverneze alături de PNL. 

”Doamna Lasconi este pe val pentru că este un fel de „new entry” în politica din țara noastră”

Nicolae Ciucă susține însă că ”doamna Lasconi a găsit o ancoră prin care să se apropie de Partidul Național Liberal. Stați un pic, discutăm despre un partid care la alegerile locale a obținut 8% și unul care are 30%. Doamna Lasconi este pe val pentru că este un fel de „new entry” în politica din țara noastră”.

”Faptul că s-a referit la domnul Ilie Bolojan n-a făcut nimic altceva decât să folosească, printr-un ricoșeu politic, intenția noastră de a-l numi pe Ilie Bolojan prim-ministru. Doar că Ilie Bolojan, din motive personale, la vremea când noi am vrut acest lucru, a zis că a trecut prin prea multe chestiuni. Diferența este că de la Câmpulung la județul Bihor e distanță mare și fizic, și ca dimensiune”, a mai spus liderul PNL.

Mai mult decât atât, liderul PNL a subliniat că nu ar vorbi niciodată despre un premier care să nu fie din rândul PNL.

”Ilie Bolojan este atât de rafinat politic încât să înțeleagă foarte bine mesajul doamnei Lasconi. Este un mesaj pe care doamna Lasconi îl transmite dintr-o anume disperare, pentru că eu, ca lider de partid, îmi cer scuze pentru această chestiune, dar chiar este o abordare și un subiect absolut politic. Eu n-aș fi putut să vin să vorbesc despre un premier care să nu fie din rândul Partidului Național Liberal, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit Gândul

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile