Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, mesaj video pentru români: „Coaliția cu PSD se oprește aici". PNL nu iese însă de la guvernare

Nicolae Ciucă, mesaj video pentru români: „Coaliția cu PSD se oprește aici". PNL nu iese însă de la guvernare

de Andreea Ştefan    |   

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă, a transmis luni seară un mesaj video pe Facebook pentru români. „Coaliția cu PSD se oprește aici", a spus liderul PNL, dar liberalii nu ies, de fapt, de la guvernare. „Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile”, a precizat Nicolae Ciucă.

„Stimați români, încă o dată, nu comentez decizia CCR, dar consecințele ultimei decizii pun un mare semn de întrebare privind democrația din România. Pentru prima dată in istoria României o majoritate de cinci judecători, din care patru numiți de PSD, a decis că cineva nu poate candida. Practic a fost eliminat la masa verde un adversar politic. Acest lucru mă preocupă pe mine și cred că și pe orice cetățean care vrea ca România să rămână un stat democratic.

Nu mă preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor politic, ci că ar putea face lucruri de neimaginat, pentru că PSD are în ADN-ul sau abuzul de putere și comportamentul de partid-stat. Astăzi, elimină un candidat, mâine altul, poimâine închid instituții de presă, iar în final subordonează politic tot statul român. Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla și România nu va intra total pe mâna PSD. Este o datorie de onoare și credință față de țara noastră!

Ciucă: „Coaliția noastră de guvernare cu PSD se oprește aici” 

Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile. Sigur că PSD și-ar dori să guverneze singur în următoarea perioadă:- pentru a reintroduce cota progresivă, - pentru a subordona justiția și instituțiile statului, - pentru a direcționa resursele financiare ale bugetului în acțiuni populiste și către clientela din partid. Acest lucru nu se va întâmpla. 

Ar fi complet iresponsabil din partea noastră să părăsim terenul de luptă și să îi lăsăm să înainteze în direcția pe care au luat-o. Pe de altă parte, apreciem demersurile pentru sancționarea legală a tuturor partidelor extremiste, șovine și antisemite.  Aceasta este calea corectă pentru a contracara influența acestor curente periculoase. Cu toate acestea, noi credem în limitarea influenței extremismului prin convingerea românilor să voteze opțiunile democratice. Reacția solidară a populației pe tema deciziei CCR este cu democrația, nu cu o persoană extremista.

Stimați români, toată România vrea să trăiască într-o țară prosperă și liberă, nu într-un stat prizonier al PSD sau al oricărui alt partid. Direcția democrațiilor consolidate precum și statutul de tara membra NATO, UE și a parteneriatului transatlantic reprezinta singura cale pentru România. Pentru că aceasta înseamnă libertate, democrație, garantarea drepturilor cetățenești și bunăstare! Mai sunt mai puțin de două luni până la alegerile prezidențiale și parlamentare. Îi putem opri atunci, altfel va fi prea târziu”, a transmis Ciucă în mesajul său video postat pe Facebook.

Subiecte în articol: Nicolae Ciucă coalitie PNL PSD
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile