Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, de Ziua Independenţei Ucrainei: „Gândurile noastre sunt alături de poporul ucrainean”

Nicolae Ciucă, de Ziua Independenţei Ucrainei: „Gândurile noastre sunt alături de poporul ucrainean”

de Roxana Mihăiescu    |   

Sâmbătă, Ucraina marchează Ziua Independenţei - un moment de mare însemnătate, mai ales în contextul războiului brutal şi nedrept, care continuă să le ameninţe libertatea şi suveranitatea, a afirmat preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, lider al PNL.

Într-un mesaj pe pagina sa de socializare, el a amintit că, „de mai bine de doi ani, Ucraina rezistă cu eroism, apărând nu doar independenţa lor, ci şi valorile democratice şi europene, care ne unesc pe toţi”.

„România şi întregul Occident rămân alături de Ucraina, sprijinind lupta sa pentru libertate şi pentru dreptul de a-şi decide propriul destin. În viziunea mea, România trebuie să fie un pilon de stabilitate şi echilibru în Europa Centrală şi de Est, iar sprijinirea luptei Ucrainei şi susţinerea parcursului lor european este o garanţie a creşterii securităţii ţării noastre, a fiecărui român şi a întregii regiuni”, a adăugat Ciucă.

În această zi, a mai spus liderul PNL, „trebuie să reamintim lumii că o pace corectă poate fi obţinută atunci când victima acestei agresiuni se hotărăşte să negocieze, iar agresorul îşi asumă întreaga responsabilitate pentru atrocităţile şi crimele de război pe care le-a comis”.

„Sperăm că se va ajunge la pace cât mai curând posibil, dar în condiţiile ucrainenilor, nu ale altora. Astăzi, gândurile noastre sunt alături de poporul ucrainean, de toate familiile care au pierdut pe cineva drag, care îşi trăiesc viaţa sub ameninţarea constantă a războiului sau care au fost nevoiţi să îşi părăsească patria şi casele pentru a fugi din calea agresorului. Slava Ukraini!”, a transmis preşedintele Senatului.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile