Aflat la Alba Iulia, şeful executivului a făcut câteva declaraţii de presă, inclusiv legat de subiectul creşterii pragului de neimpozitare la pensii.
„În cele opt luni de când ne aflăm la guvernare am luat deciziile pe baza unor analize cât se poate de reale, am comunicat de fiecare dată cu onestitate și sinceritate măsurile pe care putem să le luăm. Subiectul a fost discutat și rămâne în discuție. În acest moment nu pot să afirm dacă îl susține sau nu, pentru că și PNL a avut această abordare în momentul în care conducerea ministerului era asigurată de un membru al PNL. Trebuie să finalizăm rectificarea bugetară, trebuie să vedem care sunt resursele, care sunt evoluțiile și trebuie să fim cât se poate de atenți cum cheltuim banii de la bugetul de stat”, a spus Nicolae Ciucă, întrebat dacă PNL susține ridicarea pragului la 3.000 de lei pentru neimpozitarea pensiilor.
Ciucă a mai spus că Executivul a luat o serie de măsuri pentru protejarea persoanelor vulnerabile.
„Avem în derulare o serie întreagă de măsutri pe cele trei pachete de sprijin, avem în continuare de compensat prețul la energie și putem să vedem cu toții că prețul la energie nu s-a stabilizat, e în continuă creștere, de asemenea la gaz. Ca atare, în momentul în care vom avea o analiză cât se poate de corectă și care să poată să fie predictibilă și să aibă un impact cel puțin pentru un an bugetar o vom comunica”, încheie Ciucă.
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că se analizează creșterea pragului de neimpozitare a pensiilor. În prezent, pensiile de până la 2000 de lei sunt scutite de impozit. Potrivit unor surse guvernamentale, pragul ar putea fi ridicat la 3000 de lei.
Astfel ar putea fi vorba despre aproximativ un milion de pensionari care ar urma să beneficieze de această măsură ce le-ar aduce o majorare de până la 100 de lei.