Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă anunţă când ar putea fi anunţată aderarea României la Schengen şi pe terestru

Nicolae Ciucă anunţă când ar putea fi anunţată aderarea României la Schengen şi pe terestru

de Mihai Paul    |   

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut vineri declaraţii despre aderarea României la Schengen terestru, acesta precizând că această decizie ar putea fi luată după un Consiliu JAI.

Nicolae Ciucă  a precizat că următorul Consiliu JAI va avea loc în decembrie. Premierul Marcel Ciolacu a spus că şi el crede că până la finalul anului se va lua această decizie.

Preşedintele PNL a declarat despre dosarul Schengen că şi ministrul de externe şi ministrul de interne au derulat toate procedurile tehnice care s-au finalizat şi au fost recunoscute la ultimul Consiliu JAI.

În plus, ministrul de interne din Austria a făcut o declaraţie care face parte şi din rezoluţia summit-ului Partidului Popular European de ieri, prin care se spune că România şi Bulgaria îndeplinesc toate standardele tehnice ale Schengen. 

”În momentul de faţă, este vorba de o decizie politică. Pentru această decizie politică, eu ieri am vorbit cu comisarul Hahn, reuşind să detaliem tot ceea ce s-a petrecut până acum şi ce urmează să se întâmple, astfel încât să se ia decizia finală. Ca tare, există perspective foarte bune pentru ca această decizie să fie anunţată într-un Consiliu JAI. Consiliul este în decembrie”, a precizat Ciucă. ”Până atunci, noi continuăm să întreprindem toate demersurile necesare, politic, astfel încât să finalizăm acest proces de aderare la Schengen”, a completat el.

Subiecte în articol: ciuca ciolacu JAI Schengen
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile