Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă a jucat hora la Constanța, de Ziua Marinei

Nicolae Ciucă a jucat hora la Constanța, de Ziua Marinei

de Bianca Chirilă    |   

Președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a participat joi la festivitățile de Ziua Marinei de la Constanța. La finalul ceremoniei, el s-a prins în horă cu românii prezenți la eveniment.

Nicolae Ciucă s-a aflat printre oficialii care au participat la festivitățile de Ziua Marinei de la Constanța. Liderul PNL s-a fotografiat cu oamenii și a jucat hora.

[GAL layout="5"]

Prezent alături de Klaus Iohannis la Constanța, Ciucă a declarat că „România trebuie să-şi dezvolte industria de apărare pentru a ne dezvolta securitatea, pentru că este o perioadă tulbure şi „se aude sunetul războiului”.

„Traversăm o perioadă tulbure în regiune. La mică distanţă de aici se aude sunetul războiului, Ucraina luptă cu statul agresor Rusia, nu doar pentru a-şi apăra teritoriul, ci şi în numele valorilor democratice şi ordinii de drept. Trebuie precizat că invadarea ilegală a teritoriului ucrainean a început în Crimeea, iar unul dintre primele puncte cucerite de Rusia a fost portul Sevastopol. Acest lucru ne arată cât de relevante sunt rutele maritime şi cât de importantă este apărarea lor. Ca stat membru NATO, România a pledat pentru creşterea prezenţei militare aliate pe flancul estic al NATO, înţelegând specificul regiunii Mării Negre şi prioritatea sa în arhitectura de securitate”, a spus Ciucă.

În context, preşedintele Senatului a amintit că la Mihail Kogălniceanu se construieşte cea mai mare bază militară NATO din Europa.

Nicolae Ciucă a lăudat curajul marinarilor

„Recentul summit NATO de la Washington a reconfirmat importanţa strategică acordată de Alianţa Nord-Atlantică regiunii Mării Negre, în care ţara noastră este un actor cheie. La mică distanţă de locul în care ne aflăm, în localitatea Mihail Kogălniceanu, construim alături de aliaţi cea mai mare bază militară NATO din Europa. A investi în propria apărare şi securitate este o chestiune de responsabilitate, în primul rând faţă de România şi de cetăţenii noştri. De asemenea, trebuie să continuăm să dezvoltăm industria de apărare. Printr-un program pe termen lung de înzestrare a forţelor navale române, consolidăm apărarea flancului estic al NATO”, a precizat Ciucă.

La final, Nicolae Ciucă a lăudat curajul marinarilor, afirmând că ei se numără printre românii „care au cu adevărat picioarele pe pământ”, deşi sunt „mereu pe ape”.

„România contribuie la securitatea în regiune, pentru că ne dorim ca Marea Neagră să fie un spaţiu al democraţiei şi libertăţii, al păcii şi nu al războiului. Închei mulţumind, încă o dată, tuturor marinarilor militari şi civili, lucrătorilor portuari şi constructorilor navali. Deşi sunteţi mereu pe ape, vă număraţi printre românii care au cu adevărat picioarele pe pământ”, a spus preşedintele Senatului. 

Mii de turişti şi constănţeni au participat joi, la manifestările organizate de Ziua Marinei, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile