Antena 3 CNN Externe Niciun obstacol pentru Kamala Harris: democrații modifică regulamentul pentru a grăbi nominalizarea sa pentru Casa Albă

Niciun obstacol pentru Kamala Harris: democrații modifică regulamentul pentru a grăbi nominalizarea sa pentru Casa Albă

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Comitetul Național Democrat, DNC, a anunțat noi reguli care îi vor permite vicepreşedintei SUA, Kamala Harris, să devină candidat oficial la președinția Statelor Unite înainte de 7 august, dacă nu mai apare vreun alt competitor, informează Agerpres.

Oficialii Partidului Democrat au anunțat că noul regulament le va permite delegaților să voteze online, în perioada 1 - 7 august,  nominalizarea pentru candidatura prezidențială din partea acestei formațiuni politice, astfel încât Convenția Democrată din 19 august va avea un rol pur ceremonial.

"Ca partid, obligația noastră este să implementăm un proces de nominalizare echitabil, care să exprime preferințele prin vot", a declarat președintele DNC, Jaime Harrison.

Noul calendar ar putea fi afectat doar dacă până sâmbătă va fi apărea o altă candidatură, ceea ce este foarte puțin probabil.

După ce președintele Joe Biden și-a anunțat, duminică, retragerea din cursa pentru Casa Albă, Kamala Harris a câștigat un sprijin masiv, atât în plan politic, cât și din partea donatorilor.

Ea a preluat frâiele campaniei Biden-Harris, schimbându-i sloganul în "Harris la președinție", ceea ce a atras furia republicanilor. Aceștia i-au făcut plângere la Comisia Electorală Federală, acuzând-o că folosește ilegal banii donați pentru campania lui Joe Biden.

Harris s-a asigurat de susținerea principalilor lideri ai Partidului Democrat, precum și de angajamentul de a fi votată de majoritatea delegaților la Convenția din august.

Convenția Națională Democrată, care se va desfășura în perioada 19-22 august la Chicago, va avea ca scop aprobarea programului Partidului Democrat și pronunțarea discursurilor de acceptare ale candidatului la președinție și ale partenerului său pentru funcție de vicepreședinte.

De asemenea, americanilor le va fi prezentată propunerea de guvernare a țării pentru un nou mandat democrat de patru ani.

Anunțarea numelui pentru funcția de vicepreședinte urmează să fie făcută în următoarele două săptămâni.

În prezent, favoriți sunt senatorul de Arizona, astronautul Mark Kelly, şi doi guvernatori din state-cheie: Josh Shapiro (Pennsylvania) şi Roy Cooper (Carolina de Nord). Un alt posibil candidat la poziția de vicepreședinte democrat este Andy Beshear, guvernatorul statului Kentucky.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile