Antena 3 CNN Actualitate Newsweek: Viață de ONG-ist, protector al urșilor: Gabriel Păun - 12.000 € pe lună, 7 mașini și vilă la Viena

Newsweek: Viață de ONG-ist, protector al urșilor: Gabriel Păun - 12.000 € pe lună, 7 mașini și vilă la Viena

Viața de ONG -ist apărător al drepturilor animalelor este extrem de profitabilă. I-a adus lui Gabriel Păun, fondatorul Agent Green o explozie veniturilor salariale lunare de la 290 la 12.000 Euro în 10 ani, dividende grase și o vilă la Viena, scriu, miercur, jurnaliștii de la Newsweek România.

Cazul tinerei ucise, în urmă cu două zile, de către un urs pe Jepii Mici scoate la lumină atât nepăsare și impotența autorităților dar și o latură nevăzută a industriei activiștilor care luptă pentru drepturile animalelor.

Fostul consilier onorific al premierului României, Florin Câțu, Gabriel Păun a câștigat consistent surfând pe noul val al apărării drepturilor animalelor care pare că leagă de mâini și de picioare autoritățile în privința ținerii sub control a numărului de animale sălbatice.

Păun este inițiatorul celebrului scandal, din urmă cu trei ani, cu ursul Arthur de la Pro TV când s-a iscat o isterie națională în jurul unui urs ce a fost  împușcat în cadrul unei partide de vânătoare.

Mai mult, ong-ul său are o serie de inițiative menite să păstreze numărul actual de urși din pădurile României considerat mult prea mare. Păun ne dojenește în interviurile pe care le acordă în presă spunându-se să învățăm să trăim frățește cu animalele pădurii. 

Conform unor documente fiscale consultate de Newsweek România, industria protecției mediului i-a adus lui Gabriel Păun venituri consistente, cu mult peste media salariului minim pe economie.

Astfel, în octombrie 2023, Păun a încasat de la Asociația Agent Green un venit brut salarial de 29.500 lei (5900 Euro).

Aceasta a fost media veniturilor sale lunare din acest an cu două excepții notabile: iunie și noiembrie 2023 când a încasat numai puțin de 59.000 lei (11.800 Euro) din poziția de președinte al acestui ONG.

Conform INS, salariul minim brut pe economie anul trecut a fost de 3000 de lei.

Conform acelorași informații, Păun a câștigat în 11 luni din anul trecut un venit salarial brut de la Asociația Agent Green de 413.000 lei (82.600 Euro), de 265.649 lei (55.300 Euro) în 2022, de 231.491 lei (49.000 Euro)  și de 247.500 lei (54.000 Euro) în anul pandemiei.

Dar Păun nu este doar ONG-ist. Este și afacerist, dezvăluie Newsweek.

A raportat către Fisc și dividende consistente dintr-un SRL pe care-l deține integral: Armona Vision SRL. De unde a încasat dividende de 265.000 lei în 2022 și de 329.740 lei în 2021.

Compania a fost înființată în 2019 și are ca obiect de activitate activități ale agențiilor de publicitate.

Curios, dar SRL-ul lui Păun a avut afaceri similare ca valoare dividendelor pe care le-a încasat din această companie.

Conform datelor Ministerului Finanțelor Publice Armona Vision SRL a avut o cifră de afaceri de doar 262.603 lei și un profit de 255.003 lei. Iar în anul anterior, afacerile au fost de 272.617 lei iar profitul de 245.422 lei.

Conform datelor fiscale consultate de Newsweek România, Păun a mai încasart venituri salariale sporadice și dintr-un alt SRL: Wild Time.

Conform acelorași informații fiscale consultate de Newsweek România, Gabriel Păun are un garaj impresionant format dintr-un Mini Cooper, un Ford Kuga, un Volvo C70, un Opel Vectra, un Fiat Uno Sx, un Ford Fiesta și o Dacia Nova.

La capitolul clădiri stă mai prost: doar un apartament de 96 de metri pătrați în București cu o curte de 300 de metri pătrați pe Șoseaua Andronache.

Aici compensează și cu o casă pe care a declarat că o deține în apropierea orașului Viena, a cărei valoare fusese estimate la 1 milion de Euro. Acest active nu apare în declarațiile sale fiscale din România.

Citește articolul integral pe Newsweek România

Subiecte în articol: gabriel paun agent green newsweek
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben