Antena 3 CNN Externe Netanyahu a dezvăluit în fața Congresului SUA ce planuri are pentru Fâșia Gaza: „Va aduce pace și prosperitate”

Netanyahu a dezvăluit în fața Congresului SUA ce planuri are pentru Fâșia Gaza: „Va aduce pace și prosperitate”

de Bianca Chirilă    |   

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat miercuri, în fața Congresului SUA, că Israelul va lupta până când va elimina Hamas și va aduce toți ostaticii acasă. El a mai afirmat că „după victorie vor reconstrui Fâșia Gaza” și că vor face în așa fel încât să nu mai reprezinte un pericol pentru Israel, potrivit CNN.

Benjamin Netanyahu a explicat miercuri că Israelul va opri războiul în Fâșia Gaza doar după ce va elimina Hamas.

„Israelul va lupta până va elimina Hamas în Gaza şi va aduce ostaticii acasă. Asta este victoria”, a explicat premierul israelian.

Netanyahu a mai adăugat că „după victorie vor reconstrui Fâșia Gaza”.

„După victorie vom reconstrui Gaza. Nu vrem să reocupăm, dar să facem în aşa fel încât Gaza să nu mai fie un pericol pentru Israel. Va avea administraţie civilă palestiniană, care să nu aibă intenții rele în ceea ce privește Israelul. Demilitarizarea Gazei va aduce pace şi prosperitate. Asta e viziunea mea pentru Gaza”, a mai declarat el.

Benjamin Netanyahu a ținut miercuri un discurs în fața Congresului SUA. El a vorbit despre atacul Hamas de pe 7 octombrie, anul trecut, pe care l-a comparat cu atentatele din 11 septembrie 2001 din SUA, dar i-a și mulțumit lui Joe Biden pentru tot ajutorul pe care l-a acordat Israelului de-a lungul timpului și a subliniat faptul că „America și Israelul trebuie să rămână împreună”.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile