Antena 3 CNN Externe Netanyahu a acceptat un plan pentru vaccinarea copiilor din Gaza împotriva poliomielitei, anunță Blinken

Netanyahu a acceptat un plan pentru vaccinarea copiilor din Gaza împotriva poliomielitei, anunță Blinken

de Ioana Coman    |   

Secretarul de stat american Antony Blinken a anunțat luni, de la Tel Aviv, că Israelul a acceptat un plan pentru vaccinarea copiilor din Fâşia Gaza împotriva poliomielitei. Vineri a fost confirmat primul caz de poliomielită în Gaza după 25 de ani.

„Lucrăm cu guvernul israelian, cred că vom putea propune un plan în următoarele săptămâni. Acest lucru este urgent. Acest lucru este vital”, a declarat Blinken, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

ONU a cerut vineri „pauze umanitare” de o săptămână pentru a vaccina peste 640.000 de copii.

Totodată, Blinken a declarat că a cerut liderilor israelieni să acţioneze împotriva violenţelor împotriva coloniştilor evrei ce îi vizează pe palestinieni în Cisiordania ocupată.

„Aşteptăm să vedem măsuri, acţiuni pentru a împiedica violenţele de acest gen, acţiuni pentru ca persoanele responsabile de acestea să dea socoteală”, a declarat Blinken în faţa jurnaliştilor, după ce a avut întrevederi cu mai mulţi lideri israelieni, printre care prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

Subiecte în articol: poliomielită Israel Fasia Gaza
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile