Antena 3 CNN Externe Premierul israelian urmează să viziteze SUA în această săptămână. Netanyahu va discuta despre eliberarea ostaticilor din Gaza

Premierul israelian urmează să viziteze SUA în această săptămână. Netanyahu va discuta despre eliberarea ostaticilor din Gaza

de Roxana Mihăiescu    |   

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va vizita, joi, SUA sub presiunea atât a israelienilor, cât şi a administraţiei americane, pentru a pune capăt războiului din Gaza.

Benjamin Netanyahu va avea o întâlnire cu președintele Joe Biden- dacă şi-a revenit după Covid-19 - şi se va adresa unei sesiuni comune a Congresului, fiind singurul lider străin care face acest lucru pentru a patra oară, transmite BBC.

Vizita îi oferă premierului israelian o oportunitate de a relansa relațiile cu Washingtonul, după luni de tensiuni cauzate de abordarea sa dură față de război și o șansă de a demonstra israelienilor că nu a deteriorat relațiile cu cel mai important aliat al lor.

Șeful guvernului israelian a transmis că, pe această cale, îi va mulțumi președintelui american pentru sprijinul acordat Israelului și urmează să discute despre eliberarea ostaticilor israelieni încă reținuți în Fâșia Gaza, eradicarea Hamas și lupta împotriva Iranului și a aliaților săi din regiune.

Totuși, vizita este umbrită de decizia președintelui Biden de a nu candida la alegerile din 5 noiembrie.

Înainte de a se urca în avion, prim-ministrul a fost ținta unei atenții nedorite în Israel. Mai multe persoane au protestat și i-au cerut să rămână acasă și să se concentreze asupra unui acord de încetare a focului cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor israelieni.

„Până când nu va semna acordul care se află pe masă, nu văd cum ar putea să ia avionul şi să zboare peste Atlantic pentru a se adresa haosului politic american”, a declarat Lee Siegal, unul dintre membrii familiei care a ieşit să demonstreze. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile