Antena 3 CNN Actualitate Locale Nereguli grave la un spital din Baia Mare | DSP a descoperit materiale sterilizate, cu valabilitatea modificată din pix

Nereguli grave la un spital din Baia Mare | DSP a descoperit materiale sterilizate, cu valabilitatea modificată din pix

Un control al Direcției de Sănătate Publică Maramureș la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare a scos la iveală echipamente medicale expirate și materiale sterilizate la care s-a modificat termenul de valabilitate cu pixul.

de Ştefan Petrică    |   

Controlul igienico-sanitar a fost efectuat la secția de Chirurgie Cardiacă și în cadrul Laboratorului de angiografie de la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au descoperit astfel că unele echipamente medicale aveau termen de valabilitate expirat.

Conducerea unității susține că vor fi luate măsuri.

"Au fost constatate aceste nereguli care au fost constatate în magaziile spitalului, parte în secții.

Citește și: O bătrână din Bacău a fost sedată şi legată de pat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău

S-au dat, de altfel, și două sancțiuni celor doi asistenți care au folosit în mod incorect partea de materiale sanitare.

Am o comisie care în orice moment al zilei vom merge pe secțiile din spital și va verifica realitatea în timp util a secțiilor respective.

Vor verifica atât partea de respectare a protocoalelor medicale, cât și partea de prezență la serviciu", a declarat Alexandru Oros, manager Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog