"Atâta timp cât avem acele curente negaționiste, cât avem acea bagatelizare a celor trei, patru luni prin care am trecut împreună și toată lumea a respectat niște reguli, este destul de greu. Rămâne ca noi, la nivelul nostru, la Ministerul Sănătății, dumneavoastră ca media, să aducem în imagine ce se întâmplă și care este această față adevărată a infecției cu coronavirus.
Trăim un moment dificil, dar dacă am fi numai noi am spune că suntem subiectivi. Dacă ne uităm în toată Europa și în toată lumea nu avem cum să mai fim subiectivi. Am ajuns ciuma Europei. Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, miercuri, după ce a vizitat Spitalul din Mureș.
Cât se va menţine starea de alertă?
Totuşi, şeful de la Sănătate spune că autorităţile nu se gândesc în acest moment la revenirea la starea de urgenţă.
"În acest moment, nu avem perspectiva unei stări de urgență, dar starea de alertă se va menține atâta timp cât vom reuși să gestionăm să mergem pe acea pantă descendentă. Nu m-aș putea gândi cam când ar trebui să vină o stare de urgență, m-aș gândi cum am putea face ca toți dintre noi să ne respectăm partea noastră de treabă".
Tătaru: Medicii să evalueze zilnic situaţia
Cât priveşte focarele de infectare cu coronavirus din unităţile medicale, Nelu Tătaru a făcut apel la personalul medical să fie precaut şi să evalueze zilnic situaţia, deoarece "cei care dau sănătate trebuie să fie valizi în acest moment".
Miercuri, în România, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, un record negativ înregistrat de ţara noastră.