Antena 3 CNN Externe Negocierile pentru Brexit sunt în pericol. Anunțul făcut de Bruxelles

Negocierile pentru Brexit sunt în pericol. Anunțul făcut de Bruxelles

Negociatorul-şef pentru Brexit al Uniunii Europene, Michel Barnier, a declarat vineri că încă există "riscul ca negocierile să eşueze” după ce Bruxelles a refuzat din nou propunerile Regatului Unit privind graniţa cu Irlanda, scrie The Guardian.

Michel Barnier a precizat că, deşi Marea Britanie şi UE colaborează pentru a ajunge la ieşirea britanicilor din blocul european în martie 2019, s-ar putea ca acest lucru să nu se întâmple dacă subiecte importante precum Irlanda rămân nerezolvate.

"Există mereu dificultăţi şi un risc de eşec”, a adăugat el. Unele persoane din Marea Britanie vor să îşi aleagă doar părţile care le convin dar răspunsul UE în această privinţă va fi mereu "în niciun caz”, a spus Barnier.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat vineri că Marea Britanie respinge afirmaţiile conform cărora planurile sale privind graniţa cu Irlanda au fost "anihilate sistematic” de oficialii UE la o întâlnire din această săptămână cu negociatorul-şef al Regatului Unit, Olly Robbins, potrivit news.ro.

Subiecte în articol: Brexit negocieri pericol Bruxelles
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile