Antena 3 CNN Externe Mapamond „Mulțumesc că m-ai găsit”. Incredibila poveste a unui bărbat răpit când avea șase ani și găsit după 70 de ani după un test ADN

„Mulțumesc că m-ai găsit”. Incredibila poveste a unui bărbat răpit când avea șase ani și găsit după 70 de ani după un test ADN

de Georgiana Marina    |   

Un bărbat care a fost răpit în 1951 când avea șase ani, în timp ce se juca într-un parc din California, a fost găsit după 70 de ani datorită unui test ADN, a unor  fotografii vechi și a unor articole din ziare vechi, scrie The Guardian.

Bay Area News Group a raportat vineri că nepoata lui Luis Armando Albino din Oakland l-a găsit pe unchiul ei cu ajutorul poliției, FBI și departamentului de justiție.

Luis Armando Albino este pompier pensionat, veteran al Marinei și a servit în Vietnam, potrivit nepoatei sale, Alida Alequin. Ea l-a găsit pe Luis Armando, astfel că familia s-a putut reuni în iunie, în California.

În 21 februarie 1951, o femeie l-a ademenit pe Luis Armando, în vârstă de șase ani, care se juca cu în parcul din West Oakland cu fratele său mai mare, și i-a promis în spaniolă că îi va cumpăra bomboane. În schimb, femeia l-a răpit pe băiat și l-a dus pe coasta de est, unde a ajuns la un cuplu care l-a crescut de parcă ar fi fost propriul lor fiu, a relatat grupul de știri.  

Timp de mai bine de 70 de ani, nu s-a mai știut nimic despre Luis Armando, dar familia nu l-a uitat, iar fotografia lui a fost mereu la vedere în casă, a spus nepoata lui. Mama lui a murit în 2005, dar nu a renunțat niciodată la speranța că fiul ei este în viață.

Poliția din Oakland a recunoscut că eforturile Alidei Alequin „au jucat un rol esențial în găsirea unchiului ei”. Într-un interviu, ea a spus că unchiul ei a îmbrățișat-o, a sărutat-o pe obraz și i-a spus „Mulțumesc că m-ai găsit”.

În Oakland Tribune de la acea vreme s-a scris că a fost o mobilizare uriașă pentru găsirea băiatului dispărut. Fratele lui, Roger Albino, a fost interogat de mai multe ori de anchetatori, el povestind mereu despre o femeie care i-a luat fratele.

În 2020, crezând că unchiul ei ar putea fi încă în viață, Alida a făcut în glumă un test ADN online. Testul a arătat o potrivire de 22% cu un bărbat care în cele din urmă s-a dovedit a fi unchiul ei.

La începutul acestui an, ea și fiicele ei au fost la biblioteca publică din Oakland au văzut un microfilm cu articole din Tribune – inclusiv unul care avea o poză cu Luis și Roger – care a convins-o că era pe drumul cel bun. Ea a mers la poliția din Oakland în aceeași zi, iar polițiștii au deschis un nou caz de persoane dispărute. La rândul lui, Luis Armando a făcut un test ADN, la fel ca și sora lui, mama lui Alequin.

În 20 iunie, familia a aflat că unchiul a fost găsit. În 24 iunie, cu ajutorul FBI, Luis a venit la Oakland și s-a întâlnit cu familia lui.

 

Subiecte în articol: rapire copil răpit SUA familie test ADN
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile