Antena 3 CNN Actualitate Mpox nu este noul COVID, susține un oficial OMS: ”Putem şi trebuie să combatem mpox împreună”

Mpox nu este noul COVID, susține un oficial OMS: ”Putem şi trebuie să combatem mpox împreună”

Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a subliniat marţi că mpox, indiferent dacă e vorba despre tulpina nouă sau cea veche, nu este noul COVID, întrucât autorităţile ştiu cum să-i controleze răspândirea, informează Reuters, citat de Agerpres

''Putem şi trebuie să combatem mpox împreună'', a spus Hans Kluge, director regional al OMS Europa, cu prilejul unui briefing de presă.

''Aşadar vom alege să punem sistemele existente să controleze şi să elimine mpox la nivel global? Sau vom intra din nou într-un alt ciclu de panică şi neglijare? Modul în care răspundem acum şi în anii care urmează se va dovedi un test critic pentru Europa şi omenire'', a adăugat el.

Mpox, o infecţie virală care cauzează leziuni şi simptome asemănătoare gripei, are de obicei forme uşoare, dar poate fi şi letală.

Varianta clada 1b a mpox a declanşat temeri globale întrucât pare să se răspândească mai uşor decât prin contactul apropiat obişnuit. Un caz de infectare cu această variantă a fost confirmat săptămâna trecută în Suedia, iar tulpina este asociată cu o epidemie în creştere în Africa.

Hans Kluge a spus că atenţia supra noii variante clada I oferă o şansă Europei de a se reconcentra asupra variantei clada II şi de a oferi o mai bună asistenţă sanitară publică şi supraveghere.

Circa 100 de noi cazuri de infectare cu tulpina mpox din clada II sunt raportate în regiunea Europei în fiecare lună, a adăugat Kluge.

Subiecte în articol: mpox hans kluge epidemie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile