În timp ce experţii în domeniul berii ştiu câte ceva despre culoarea unei sticle de bere, mulţi consumatori nu acordă prea multă importanţă motivului pentru care sticlele de bere au culori diferite.
La început, berea era vândută în sticle transparente și păstrată destul de bine în condiții reci și întunecate.
Potrivit gustarte.ro, producătorii au observat, apoi, că atunci când sticlele erau expuse la soare, băutura își schimba mirosul într-unul neplăcut.
Acesta apărea deoarece sticla transparentă permitea razelor UV să pătrundă în băutură. Avea, astfel, loc o reacție chimică între acidul din hamei și sulf, reacție din care rezulta un mios greu de suportat.
Prin urmare, producătorii au început să opteze pentru sticle închise la culoare - maro - care să prevină pătrunderea razelor solare în băutură. În perioada celui de-al Doilea Război Mondial, însă, a existat un deficit de sticlă maro, astfel că unele companii s-au reorientat către culoarea verde.