Antena 3 CNN Life Timp liber Film Motivul pentru care regizorul Tim Burton nu a mai iubit lumea filmului. Cum l-a încurajat serialul „Wednesday''

Motivul pentru care regizorul Tim Burton nu a mai iubit lumea filmului. Cum l-a încurajat serialul „Wednesday''

de Claudia Popovici    |   

Regizorul american Tim Burton a mărturisit că nu a mai iubit industria de film în ultimii ani, dar că şi-a regăsit entuziasmul odată cu filmările de la un sequel al comediei horror pe care a realizat-o în 1988, ''Beetlejuice'', lungmetraj proiectat în deschiderea Festivalului de Film de la Veneţia din acest an. El a dezvăluit că serialul „Wednesday'', pe care l-a regizat în 2022, l-a încurajat să realizeze proiecte viitoare, informează Reuters, citat de Agerpres. 

Tim Burton nu se aştepta să revină la unul dintre primele sale succese cinematografice, dar a mărturisit că a fost încurajat de serialul Wednesday'', pe care l-a regizat pentru Netflix în 2022, şi a decis că sosise vremea să îl readucă la viaţă pe demonul anarhic Betelgeuse, interpretat de Michael Keaton.

„În ultimii ani am fost puţin deziluzionat de industria filmelor, s-ar putea spune... filmul ăsta m-a energizat, m-a făcut să revin la lucrurile pe care iubesc să le fac'', a spus Tim Burton în faţa reporterilor.

După o serie de prime succese semnate de Tim Burton, printre care ''Edward Scissorhands'' şi ''Ed Wood'', la începutul anilor 1990, producţiile sale recente au fost mai puţin fructuoase, cum ar fi remake-ul live action Disney ''Dumbo'', care a fost receptat negativ de critică.

„Nu am vrut să fac un sequel grandios pentru bani, ci din motive persoanale", a spus el

„Nu am vrut să fac un sequel grandios pentru bani sau ceva de genul ăsta, am vrut să-l fac din motive foarte personale'', a spus regizorul american.

După 36 de ani de la filmul original, Winona Ryder revine în rolul Lydia, care s-a transformat din adolescenta rebelă de odinioară în mama anxioasă a unei fete înstrăinate, interpretată de Jenna Ortega, şi care trebuie salvată de lumea monştrilor.

Deşi în filmul original trebuia să lupte cu maleficul Betelgeuse, de data aceasta Lydia are nevoie de ajutorul lui pentru a naviga în lumea de dincolo, terorizată de un monstru care suge sufletele, interpretat de Monica Bellucci, şi urmărit de un stafia unui detectiv, Willem Dafoe.

Jenna Ortega, vedeta din serialul „Wednesday", s-a declarat intimidată de noul proiect al lui Tim Burton.

„Beetlejuice Beetlejuice'', lungmetraj proiectat în deschiderea Festivalului de Film de la Veneţia, reuneşte o parte dintre actorii distribuţiei originale, printre care Michael Keaton şi Winona Ryder, dar include şi nume noi, precum Jenna Ortega, care a devenit celebră odată cu serialul TV ''Wednesday''.

Jenna Ortega, care a devenit un star global graţie serialului ''Wednesday'', a spus că a fost intimidată când s-a alăturat noului proiect al lui Tim Burton.

„Mă alăturam unei echipe de giganţi, unor oameni atât de speciali... Am încercat să-mi văd de treabă în colţişorul meu'', a spus ea, în timp ce se afla alături de restul distribuţiei.

„Din punctul meu de vedere, a trebuit să mă asigur că nu fur munca adorabilei Winona de atunci şi că realizez ceva nou'', a adăugat ea.

Tim Burton a dezvăluit că nu a înţeles niciodată de ce filmul său iniţial a avut un succes atât de mare, adăugând că nu l-a revăzut atunci când s-a apucat să lucreze la sequel.

Regizorul american a spus că filmările exterioare s-au realizat în aceeaşi casă albă, victoriană, din statul american Vermont şi că aceeaşi energie jucăuşă a însufleţit şi filmările de la această continuare.

„Beetlejuice Beetlejuice'' este proiectat în afara competiţiei la Veneţia şi va fi lansat în cinematografe săptămâna viitoare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile