Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Motivele pentru care tinerii din România nu vor să se mai căsătorească: "Plecarea e mai grea, atunci când eşti căsătorit cu acte"

Motivele pentru care tinerii din România nu vor să se mai căsătorească: "Plecarea e mai grea, atunci când eşti căsătorit cu acte"

Georgiana Adam
3 minute de citit Publicat la 20:25 19 Mar 2022 Modificat la 20:25 19 Mar 2022

"Este destul de strigător la cer. Oamenii au ajuns la concluzia că pot face copii şi fără să se căsătorească. Este vorba şi despre condiţiile de trai. Nu au o perspectiva şi nu îşi mai pot asuma. Dacă ar fi mai uşor să-şi cumpere o casă, lucrurile ar sta diferit.

Dacă le întrebăm pe fete dacă s-ar căsători cu un băiat fără bani, nu şi-ar dori. La fel şi invers. 

Mulţi au case cumpărate în rate. La fel cum au mulţi dintre tinerii din ziua de astăzi. Când auzi că mai creşte dobânda la bancă, că salariile nu cresc şi mai ai şi doi copii de crescut, nu mai vrei să faci asta. De această situaţie se loveşte mai multă lume. Nu se ajunge nici de strictul necesar. Deci, cum să-ţi asumi o astfel de responsabilitate? 

Nu e fuga de răspundere, ci recunoaşterea aceasta şi aşa se retrag. Norocul unora dintre bărbaţi este că se apropie de unele femei care au copii sau sunt mai în vârstă", a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Frica de eşec în casnicie

"Niciodată nu o să ştim dacă facem alegerea corectă sau nu. La barbaţi, hormonii încep să ceară şi aşa el iese la vânătoare. Găseşte partenera şi îşi reglează hormonii, apoi se retrage în bârlogul lui, din cauza fricii de eşec. Până găseşte una care chiar îi pune capac.

Le este frică să-şi asume. Au căsătorii de convenţie. Căsătoria este un loz în plic. Nimeni nu poate garanta. Nimeni! Poate avem noi senzaţia că-i putem schimba pe oameni. Niciodată în viaţa noastră! Oamenii nu se pot schimba. Doar să facem noi compromisuri şi să acceptăm sau să punem piciorul în prag de la început. 

Cifra de destin, vibraţia numelui şi componenţa numelui şi a prenumelui sunt influenţe

De la o vârstă, devii foarte preteţios şi precaut în ceea ce priveşte căsătoria şi alegerea partenerului. Nu mai poţi să rişti. Cei care vor să se căsătorească la 50 de ani, sunt şi mai pretenţioşi ca cei de 30 de ani. Mamicile sunt disperată că nu li se căsătoresc copiii.

Cifra de destin, vibraţia numelui şi componenţa numelui şi a prenumelui sunt influenţe. Cei care nu au în nume şi prenume măcar un 6, adică litera F, O , X,  aştia trăiesc fără să-şi implice persoana în sarcinile unei căsnicii. Nu vor responsabilităţi mari. 

Sunt două marje la ora de naştere. Se căsătoresc foarte târziu cei născuţi între 15 şi 17. Vor doar aplauze. Vârsta ideală pentru căsătorie este între 26 şi 28 ani. Sunt de acord cu asta. La fete, chiar de la 20. Oamenii când se căsătoresc de tineri, cresc împreună, iar familiile erau mai trainice. 

Presiunea dată de cariera profesională

Aceasta are 90% pondere. Vedem lucrul acesta tot mai des. Nu fac pasul pentru că nu au timp. Românii îşi găsesc perechea în ultimii ani la locul de muncă, pentru că lucrează împreună. Apoi se trezesc la 40, 45 de ani şi vor copii. Putem ieşi din cercul acesta dacă oamenii ar fi mici antreprenori. Relaţia la locul de muncă nu are multe şanse. 

Tinerii se zbat pentru o casă şi nici nu au timp să respire. Se trezesc bătrâni şi stresaţi. 

Lidia Fecioru: "Căsătoria e un fel de certificat de garanţie"

Viaţa ţi-o schimbă garanţia. Căsătoria este un fel de certificat de garanţie. Mai greu divorţează oamenii când sunt căsătoriţi cu acte. Plecarea e mai grea, atunci când eşti căsătorit cu acte. Femeilor le dă siguranţă această căsătorie. La partea sufletească mă refer. Felicitări celor care s-au retras la ţară şi se simt mai liniştiţi. 

Fetele de mici se văd mirese. Se văd măritate şi cu un copil. Pretenţiile cresc de la o vârstă şi realizezi că ai ratat cursa. Dacă nu ai nebunia să te îndrăgosteşti, nu faci nici căsnicie. Asta e ingredientul de bază. Teama de a rămâne singur planează şi asupra celor tineri şi a celor mai în vârstă", a mai spus bioenergoterapeutul.

Citește mai multe din Adevăruri ascunse
» Citește mai multe din Adevăruri ascunse
TOP articole