Antena 3 CNN Life Motivul pentru care nu trebuie să mai arunci apa în care au fiert pastele. Trucul pe care puțini oameni îl cunosc

Motivul pentru care nu trebuie să mai arunci apa în care au fiert pastele. Trucul pe care puțini oameni îl cunosc

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 20:00 22 Mai 2024 Modificat la 20:12 22 Mai 2024

Este bine de știut că apa în care fierb pastele poate avea multe întrebuințări.

Majoritatea gospodinelor folosesc o mică parte din această apă pentru a prepara sosul de roșii, cantitatea rămasă fiind aruncată.

Apa în care au fiert pastele este bogată în amidon, precum și în alte substanțe benefice. 

Acest lichid îmbogățit cu nutrienți poate fi folosit cu succes pentru udarea plantelor din ghiveci sau grădină, fiind vorba despre o metodă de fertilizare, folosită de grădinarii cu experiență.

Apa în care au fiert pastele este benefică pentru pământul plantelor, stimulând creșterea și dezvoltarea rădăcinilor. 

De asemenea, amidonul din apă poate contribui la îmbunătățirea structurii solului, ajutând la reținerea apei și la aerarea acestuia.

Cu toate acestea, pentru a folosi apa de la paste pentru udarea plantelor este important să se țină cont de câteva aspecte.

În primul rând, apa nu trebuie să conțină sare, deoarece plantele ar putea avea de suferit.

De asemenea, după ce au fiert pastele, apa trebuie să fie lăsată să se răcească bine, astfel încât să nu afecteze rădăcinile plantelor. 

Totodată, dacă lichidul este foarte concentrat sau vâscos, înainte de a fi turnat la rădăcina plantelor, este bine să fie diluat cu apă curată.

Apa în care au fiert pastele mai este adăugată de marii bucătari în aluatul pentru clătite, astfel încât acestea să fie mai fragede.

Un alt truc presupune spălarea vaselor care prezintă urme de grăsime cu apa în care au fiert pastele, fiind nevoie ca aceasta să fie fierbinte. Urmele se vor îndepărta rapid, iar vasele vor fi ca noi.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole