Un mit destul de cunoscut este faptul că "Apa diluează sucurile gastrice și enzimele digestive, astfel încât ea nu trebuie consumată înainte, în timpul sau după masă". De fapt, această afirmație este falsă, declară pentru Washington Post Tamara Duker Freuman, nutriționist-dietetician autorizat
Obiceiul de a servi un pahar cu apă sau oricare alt lichid în timpul mesei este dăunător digestiei și siluetei. Nutriționiștii atrag atenția că, dacă bem apa în timp ce mâncăm, ne facem mai mult rău decât bine.
O cantitate prea mare de fluide consumată în timpul mesei cauzează balonare, indigestie și împiedică absorbția eficientă a nutrienților.
De aceea, specialiștii ne sfătuiesc că timp de 30-60 de minute înainte și după ce mâncam, să nu bem apă.
În cazul în care ne este foarte sete, putem bea o cantitate foarte mică de apă, cu înghițituri mici. În caz contrar, apa va dilua acidul gastric, extrem de important pentru descompunerea alimentelor ingerate.