Antena 3 CNN Externe Moscova confirmă: Donald Trump i-a trimis lui Vladimir Putin teste COVID în 2020

Moscova confirmă: Donald Trump i-a trimis lui Vladimir Putin teste COVID în 2020

de Adrian Iclozan    |   

Kremlinul a confirmat, miercuri, informația conform căreia Donald Trump, pe când era președintele SUA, i-a trimis omologului rus Vladimir Putin teste COVID, într-o perioadă în care aceste dispozitive medicale erau rare, scrie Politico.

Informația provine dintr-o carte a jurnalistului american Bob Woodward, din care CNN a publicat, în premieră, mai multe fragmente.

Jurnalistul a scris că, în 2020, Trump "i-a trimis în secret lui Putin mai multe de aparate de testare Abbott Point of Care pentru uzul său personal". Este vorba de kitt-uri pentru testare rapidă, conform datelor disponibile pe internet.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat cele scrise de Woodward, dar a adăugat că Rusia, a trimis, la rândul său, în SUA, dispozitive medicale la începutul pandemiei.

Faptul că SUA și Rusia au făcut astfel de schimburi în timpul pandemiei este cunoscut.

„Noi am trimis, de asemenea, (în SUA) echipamente la începutul pandemiei”, a subliniat Peskov, într-un răspuns scris către Bloomberg, citat de Politico.

Oricum, caracterul secret și privat al testelor COVID trimise de Trump lui Putin nu a fost comentat de purtătorul de cuvânt al președinției ruse.

La rândul său, fostul președinte republican Trump a negat, într-o declarație pentru postul TV ABC News, că i-ar fi trimis lui Putin kitt-urile de testare COVID invocate de Woodward în cartea sa.

Bob Woodward, care, alături de Carl Bernstein, a cunoscut celebritatea mondială pentru documentarea și expunerea scandalului Watergate - ce a dus la demisia președintelui Richard Nixon în anii '70 - a mai scris că Donald Trump și Vladimir Putin au vorbit de mai multe ori la telefon după ce liderul republican a părăsit Casa Albă, în urma pierderii alegerilor din 2020.

Întrebat în legătură cu acest aspect, purtătorul de cuvânt de la Kremlin a negat informația.

Marți, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, Steven Cheung, a declarat că niciuna dintre revelațiile din cartea lui Woodward nu este adevărată și l-a numit pe jurnalist "un om mic, frustrat și furios" că pierde procesul pe care i l-a intentat candidatul republican la președinție.

Cât despre cartea lui Woodward, Cheung a spus că aceasta s-ar potrivi "pe raftul de ficțiuni la reducere dintr-o librărie sau pe post de hârtie igienică".

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile