Imaginile distribuite pe rețelele sociale sunt însoțite de texte care susțin că "Moș Crăciun a fost arestat pentru că nu purta mască".
"Nu l-au arestat pe Moș Crăciun pentru că le păsa atât de mult că nu purta mască. L-au arestat pentru a vă demoraliza. În acest caz, pentru a-i demoraliza pe copiii voștri", a scris un utilizator pe Twitter, comentând o redistribuire a clipului care adunase peste 830 de mii de vizualizări la ora publicării acestui material.
În alte imagini care au surprins incidentul, ofițerii de poliție pot fi văzuți discutând anterior cu bărbatul ce poartă un semn pe care scrie "2G", o referire la restricțiile anti-COVID în vigoare în Germania.
Doi polițiști în flanchează pe individ, încercând să-l determine să se deplaseze. La un moment Moș Crăciun refuză să mai înainteze și se lasă la pământ. Celor doi polițiști li se alătură un al treilea și, împreună, reușesc să îl miște din loc pe suspect.
Potrivit autorităților, Moș Crăciun arestat era, de fapt, un participant la un protest anti-restricții neautorizat.
Departamentul de Poliție din Straslund a transmis că "Moșul" se afla printre cei 65 de participanți la o adunare neautorizată în piața orașului, pentru a demonstra împotriva restricțiilor pandemice.
"Bărbatul nu era pe post de Moș Crăciun la târgul de Sărbători", au menționat oficialitățile.
Polițiștii le-au cerut participanților la miting datele de contact, întrucât, conform prevederilor locale în vigoare, participarea la o adunare neautorizată implică răspunderea penală pentru organizator.
Pentru că "Moș Crăciun" a refuzat să se legitimeze, ofițerii l-au dus la mașina poliției pentru a-i stabili identitatea.
El a fost eliberat după circa o oră. Oamenii legii au precizat că persoana respectivă, în vârstă de 47 de ani, e suspectă de alte infracțiuni referitoare la proteste anti-COVID desfășurate anterior.