Antena 3 CNN Externe Cel puţin 3.000 de oameni au murit în Ucraina pentru că nu au avut acces la tratamente de la începutul războiului

Cel puţin 3.000 de oameni au murit în Ucraina pentru că nu au avut acces la tratamente de la începutul războiului

Directorul biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că cel puţin 3.000 de oameni au murit în Ucraina de la începutul invaziei ruse din luna februarie pentru că nu au avut acces la tratamente împotriva unor boli cronice, transmite Reuters.

de Silvia Preda    |   

"Patruzeci de procente din familiile ucrainene au cel puţin un membru care are nevoie de tratament pentru o boală cronică şi pe care nu pot să îl primească, fapt care duce la un număr estimat de cel puţin 3.000 de decese premature", a declarat Hans Kluge.

Matilda Bogner, şefa misiunii ONU de monitorizare a drepturilor omului în Ucraina, a declarat marţi că rata mortalităţii a crescut în această ţară din cauza lipsei de acces la tratamente medicale.

"Dreptul la sănătate a fost sever afectat în întreaga ţară", a spus ea.

Organizația Mondială a Sănătății ar putea închide biroul central din Europa, aflat la Moscova, din cauza războiului din Ucraina

Reprezentanţi ai OMS au declarat săptămâna trecută că au început să strângă dovezi pentru o posibilă anchetă privind crime de război săvârşite în urma unor atacuri comise de Rusia. Moscova a negat acuzaţiile precedente formulate de Ucraina şi de ţările occidentale privind posibile crime de război şi a negat, de asemenea, că a ţintit civili în acest război.

Ucraina şi ţările occidentale afirmă că Rusia a declanşat un război de agresiune neprovocat.

Subiecte în articol: Război Ucraina tratamente
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?