Antena 3 CNN Politică ”Moromeții 3” se lansează cu trolling la Ciucă. ”Un pălmaș din talpa țării. Cartea e deja scrisă, urmează și filmul”

”Moromeții 3” se lansează cu trolling la Ciucă. ”Un pălmaș din talpa țării. Cartea e deja scrisă, urmează și filmul”

de Adriana Duţulescu    |   

A treia parte din seria ”Moromeții” își face lansarea cu o campanie de trolling la adresa celebrei deja cărți a lui Nicolae Ciucă, ”Un ostaș în slujba țării”. ”Un pălmaș din talpa țării. Cartea e deja scrisă, urmează și filmul”, este anunțul făcut de echipa filmului, chiar și fotografia campaniei de promovare copiind bannere-le cu Nicolae Ciucă. 

Regizat de Stere Gulea și produs de Tudor Giurgiu, „Moromeții 3” este cel de-al treilea din trilogia cu același nume. După „Moromeții” (1988) și „Moromeții 2” (2018), ”Moromeții 3” va apărea în 22 noiembrie în cinematografe, cu două zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale. Campania de promovare care începe în aceste zile va cuprinde aceleași componente cromatice ca și campania de promovare a cărții lui Nicolae Ciucă și este o ironie la adresa acesteia. 

”Dacă aveam și noi 2 milioane de euro, cred că apărea chiar și jocul pe calculator naibii!”, este mesajul postat de echipa de promovare a filmului, pe pagina oficială Moromeții 3. 

Postarea a adunat deja într-o oră de la publicare sute de reacții și comentarii. 

Ironiile la adresa lui Nicolae Ciucă vin în contextul în care volumul de memorii al președintelui PNL nu a văzut încă lumina tiparului, deși este promovat pe sute de panouri în toată țara încă de acum câteva luni. Campania desfășurată de PNL a costat 2 milioane de euro, au dezvăluit jurnaliștii de la Snoop. 

Cartea ”Un ostaș în slujba țării” ar fi fost scrisă la sugestia consultanților cehi angajați de PNL pentru campania lui Ciucă pentru prezidențiale și recomandați de către președintele Cehiei, Petr Pavel, un vechi prieten al liderului PNL. 

Și Petr Pavel a fost șef al Armatei și a scris un volum de memorii pe baza căruia și-a construit campania pentru alegerile prezidențiale, inclusiv coperta cărții lui fiind copiată în macheta de promovare a cărții lui Ciucă. 

Lansarea cărții președintelui PNL a fost amânată în repetate rânduri, chiar și cei de la editura RAO declarând că nu știu când aceasta va fi publicată. Surse politice au susținut că volumul a fost scris de un ghost writer și că Ciucă ar fi fost nemulțumit de cum arată, fiind prea romanțat și fără legătură cu realitatea, pe alocuri. 

Într-un podcast realizat de Lucian Mîndruță, săptămâna trecută, Nicolae Ciucă a fost evaziv când a fost întrebat despre data lansării volumului de memorii, dar a dat asigurări că acesta este scris și că are în jur de 260 de pagini.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile