Antena 3 CNN Be EU Un monument arhitectural din România a primit o distincție importantă din partea Comisiei Europene. Se află pe aceeași listă cu situri istorice din Germania, Italia și Luxemburg

Un monument arhitectural din România a primit o distincție importantă din partea Comisiei Europene. Se află pe aceeași listă cu situri istorice din Germania, Italia și Luxemburg

Adelina Miron
1 minut de citit Publicat la 20:57 28 Apr 2022 Modificat la 20:58 28 Apr 2022

Un grup de experți independenți din întreaga UE a desemnat siturile, dintre cei 21 de candidați preselectați de statele membre participante.

Celelalte 11 situri istorice distinse cu Marca patrimoniului european sunt: Muzeul Culturii și Situl Arheologic Vučedol, Vukovar (Croația), Situl arheologic Nemea, Nemea antică (Grecia), Arta tracică în Rodopii de Est: Mormântul Aleksandrovo, Haskovo (Bulgaria), Parcul minier Almadén, Almadén (Ciudad Real) (Spania), Echternach Saint Willibrord Heritage, Ville d’Echternach (Luxemburg), Centrul istoric al orașului Turaida, Sigulda (Letonia), Pictură murală medievală în regiunile Gemer și Malohont, Rimavské Brezovo (Slovacia), The Oderbruch, Seelow (Germania), Palatul Comisiei Europene a Dunării, Galați (România), Campusul Seminaarinmäki, Jyväskylä (Finlanda), Manifestul Ventotene, Ventotene (Italia), MigratieMuseumMigration (MMM), Bruxelles (Belgia).

Prin decizia de astăzi, numărul total de situri care dețin Marca patrimoniului european se ridică la 60.

„Marca patrimoniului european se acordă clădirilor, documentelor, muzeelor, arhivelor, monumentelor sau evenimentelor care au jucat un rol important în crearea Europei de astăzi. Este menită să-i facă pe cetățeni, în special pe cei tineri, să înțeleagă și să aprecieze mai bine patrimoniul comun și diversificat al Uniunii Europene.”, se precizează pe site-ul Comisiei Europene.

Dunărea este o clădire istorică din Galați, construită special pentru a fi sediul Comisiei Europene a Dunării (European Commission of the Danube, ECD). Instituția a fost înființată după Congresul de pace de la Paris din 1856 pentru a reglementa regimul navigației pe fluviu.

Citește mai multe din Be EU
» Citește mai multe din Be EU
TOP articole