Monoglutamatul de sodiu (MSG) este un potențiator de aromă adăugat în majoritatea alimentelor pe care le găsim la restaurant, în conserve, supe, mezeluri, delicatese și alte alimente.
U.S. Food and Drug Administration (FDA) a clasificat monoglutamatul de sodiu ca ingredient alimentar care este, în general, recunoscut ca fiind sigur. Dar utilizarea sa este încă dezbătută. Acesta este motivul pentru care, atunci când monoglutamatul de sodiu este adăugat în anumite produse, FDA cere să fie listat pe etichetă.
De-a lungul timpului, FDA a primit mai multe rapoarte despre reacții adverse îngrijorătoare asociate consumului de monoglutamat de sodiu. Aceste reacții includ:
-
Cefalee (durere de cap)
-
Transpirație excesivă
-
Amorțeală, furnicături sau senzația de arsură la nivelul feței, gâtului sau în alte zone
-
Bătăi rapide ale inimii
-
Dureri în piept
-
Palpitații
-
Senzație generală de rău
-
Greață
-
Slăbiciune
Cercetătorii recunosc, totuși, că un număr mic de oameni pot avea reacții la monoglutamatul de sodiu. Din fericire, simptomele sunt adesea ușoare și nu trebuie tratate. Singura modalitate de a preveni o reacție este să nu consumați alimente care conțin MSG, scrie mayoclinic.org.