Antena 3 CNN Conținut plătit Momentul oportun pentru tranzacții imobiliare. Gaminvest ia pulsul pieței de profil din Oradea

Momentul oportun pentru tranzacții imobiliare. Gaminvest ia pulsul pieței de profil din Oradea

Fie că vă doriți să cumpărați sau să vindeți un imobil, teren ori poate chiar să îl închiriați și vă interesează piața imobiliară din Oradea, orientați-vă să colaborați cu o agenție cu experiență.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Momentul oportun pentru a încheia o astfel de tranzacție este unul diferit de la caz la caz. Luăm și noi pulsul pieței imobiliare din Oradea cu ajutorul echipei Gaminvest.

Pentru necunoscători încă Gaminvest - cu pagina oficială Gaminvest.ro - este una din agențiile imobiliare cu experiență. 15 ani, timp în care echipa a consiliat zeci de clienți. O astfel de carte de vizită este susținută și de reputația agenților parte din echipă. Agenți care au la activ tranzacții imobiliare colosale.

Așadar, ce se întâmplă pe piața de imobiliare din Oradea?

Această agentie de imobiliare in Oradea menționează pentru publicul larg că există o dinamică pe piața de imobiliare. Mai concret de atât, se remarcă un interes diminuat al clienților în privința apartamentelor noi. Există suficiente motive pentru asta, printre care și faptul că mulți sunt cu teamă de a investi. Avem atât de multe zvonuri despre o criză economică, astfel încât contextul socio-economic actual face ca investiția pe termen lung să fie pusă sub semnul întrebării.

De asemenea, aceleași motive sunt și la baza unor decizii ce denotă preferințe diferite față de trecut. Cu referire la compartimentare, se pare că mulți cumpărători sunt dispuși să aleagă ceva mai ieftin, chiar dacă asta înseamnă apartamente blocuri vechi Oradea, care are una sau cel mult două camere. Sunt la mare căutare și apartamentele ce au curte comună. Prețurile mai mici îi atrag pe cumpărători, dar și faptul că locația ar putea să avantajeze, fiind în proximitatea școlilor sau a serviciului. Asta înseamnă implicit să facă economie de timp și de combustibil.

Sectorul rezidențial de case de vânzare

În această privință, pe piața imobiliară din Oradea, se remarcă scădere de interes pentru proprietățile ce au ca valoare 100 000 și până la 140 000 de euro. Sunt și aici surprize, în sensul în care sunt de interes vilele de lux, cele bine aranjate, finisate și dotate ca la carte, cu materiale premium.

În schimb, când vine vorba de terenurile de vânzare, cele cu destinație rezidențială pentru construirea caselor - terenuri intravilane - interesul de cumpărare este diminuat. Scăderea aceasta este explicată prin faptul că prețurile cunosc o mare instabilitate, implicit cele la categoria materialelor de construcție, dar și în privința costurilor de execuție sau de manoperă.

Totuși ceva creștere există și asta la sectorul industrial. Sunt extrem de căutate halele, terenurile industriale. Cererea este atât de mare, încât cu greu fac facă solicitărilor.

Notă de final

Încă nu intră în discuție o criză pe piața de imobiliare. Există un trend de stabilizare, iar ținând cont de acest context se pare că și în viitorul apropiat vom asista la o temperare a pieței.

Contact:

str. Cuza Vodă, nr. 28, ap 16, CP 410021, Oradea

+4 0359 481 084

contact@gaminvest.ro

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile