Antena 3 CNN Externe Momentul în care un câine declanșează un incendiu după ce a ronțăit o baterie externă pentru telefon, în SUA. Avertismentul pompierilor

Momentul în care un câine declanșează un incendiu după ce a ronțăit o baterie externă pentru telefon, în SUA. Avertismentul pompierilor

de Claudia Popovici    |   

Un câine care a decis să se joace cu o baterie litiu-ion, folosită pentru a încărca telefoanele mobile, a declanșat un incendiu serios într-o casă din Oklahoma, SUA. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din locuință. Departamentul de Pompieri din Tulsa atrage atenţia proprietarilor de animale să ţină departe aceste dispozitive pentru a evita tragediile. Din fericire, în acest caz, cei doi câini şi o pisică au reușit să se salveze ieșind printr-o ușă pentru animale de companie.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută într-o locuință din Tusla, Oklahoma, SUA. În imaginile de pe camerele de supraveghere doi câini şi o pisică sunt surprinși în timp ce se relaxează pe saltelele din camera de zi. La un moment dat, unul din câini se ridică şi aduce cu el bateria pentru încărcat telefoanele mobile. După ce îl ronțăie câteva secunde, la scurt timp din baterie încep să iasă scântei urmate de un incendiu.

Speriat de cele întâmplate câinele poznaș se retrage și în scurt timp şi saltele încep să ardă. La un moment dat, ambii câini privesc cum focul crește, urmat de o explozie. Din fericire, cei doi câini și pisica au reușit să scape nevătămate printr-o ușă pentru animale de companie.

Purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri, Andy Little, a declarat în postare pe Facebook că bateria pe care câinele o mesteca era destinată încărcării telefoanelor mobile. El a spus că bateriile litiu-ion pot stoca „o cantitate semnificativă de energie într-un spațiu compact”, dar când acea energie „este eliberată necontrolat, poate genera căldură, produce gaze inflamabile și toxice și chiar poate duce la explozii.” El a adăugat că bateriile pot deveni periculoase dacă sunt deteriorate, supraîncărcate sau expuse la căldură extremă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile