Antena 3 CNN Externe Momentul în care podul din Kursk este distrus de ucraineni. Rușii acuză că au folosit HIMARS

Momentul în care podul din Kursk este distrus de ucraineni. Rușii acuză că au folosit HIMARS

de Adrian Iclozan    |   

Pe rețelele sociale au început să apară imagini cu distrugerea podului din regiunea rusă Kursk de către armata ucraineană.

Clipul de 29 de secunde, devenit viral pe rețele precum X, arată podul survolat, probabil, dintr-o dronă ce avansează în lungul acestei construcții.

În zona unde podul trece pe deasupra unui pâlc de copaci se produce o explozie de mari proporții, care generează un nor de fum alb-gri. După ce fumul se risipește, se observă cum o mare parte din construcție a fost distrusă.

Apa râului Seim se vede în locul unde anterior se aflau tablierul podului și calea de rulare.

Distrugerea podului a fost confirmată și de partea rusă, care a acuzat armata ucraineană că a folosit rachete occidentale în această operațiune.

Ministrul rus de Externe susține că lovitura ucraineană ar fi ucis "voluntari care încercau să evacueze civili".

 

"Pentru prima dată, regiunea Kursk a fost lovită de lansatoare de rachete de fabricație occidentală, probabil HIMARS americane.

Ca urmare a atacului asupra podului peste râul Seim din districtul Glușkovo, acesta a fost complet distrus, iar voluntarii care ajutau populația civilă evacuată au fost uciși", a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Presa internațională notează că nu a putut verifica în mod independent aceste informații.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile