Antena 3 CNN Externe Momente vesele cu Serghei Lavrov după G20. Ministrul rus de Externe a făcut sala să râdă la o conferință internațională

Momente vesele cu Serghei Lavrov după G20. Ministrul rus de Externe a făcut sala să râdă la o conferință internațională

Un moment avându-l drept protagonist pe ministrul rus de Externe s-a viralizat pe internet, după ce participanții la o conferință organizată cu ocazia summit-ului G20 din India au râs la spusele lui Serghei Lavrov.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

"Știți, războiul pe care încercăm să-l oprim, care a fost declanșat împotriva noastră cu ajutorul poporului ucrainean...", a spus ministrul rus, moment în care participanții au început să râdă.

Lavrov s-a oprit, un pic descumpănit, și a continuat: "... bineînțeles că a influențat, influențat, influențat politica noastră, inclusiv politica energetică".

Diplomatul a declarat că Rusia are tot ce îi trebuie pentru conflict și că nu a cerut aliaților săi - Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan - să ofere sprijin material pentru așa-numita "operațiunea militară specială" din Ucraina.

El a mai spus că forțele Moscovei vor răspunde la livrarea de arme occidentale cu rază de acțiune mai lungă pentru Kiev, iar răspunsul militar va consta în împingerea trupelor ucrainene mai departe de granița cu Rusia.

Citește și: Ce au discutat Antony Blinken și Serghei Lavrov timp de 10 minute la reuniunea G20

Într-o altă declarație la televiziunea rusă de stat, Lavrov a susținut că toată lumea dorește ca războiul din Ucraina să se încheie, dar că sprijinul acordat de Occident Kievului influențează modul în care Rusia își derulează campania militară.

Subiecte în articol: Serghei Lavrov g20
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion