Antena 3 CNN Externe Momente de groază după cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani, în Italia. Seismul a fost urmat de peste 100 de replici

Momente de groază după cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani, în Italia. Seismul a fost urmat de peste 100 de replici

Numeroși oameni au trecut prin momente de groază, după cutremurul resimțit la Napoli.

de Naty Badea    |   

Mișcarea tectonică a avut magnitudinea de 4,4 grade, fiind considerată de seismologi drept cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani.

"Autoritățile italiene din zonă continuă să fie în alertă. Specialiștii spun că ar putea urma și alte cutremure, chiar mai puternice.

Luni noaptea au fost momente de panică în zona Campi Flegrei, cunoscută drept zonă vulcanică, marcată de seisme. 

Deși acolo cutremurele sunt un lucru obișnuit, oamenii s-au panicat după ce seismul de 4,4 a fost urmat de 150 de replici.

Practic, pământul s-a cutremurat toată noaptea iar cetățenii, speriați, au ieșit în stradă și au preferat să își petreacă noaptea în mașini, în corturi sau chuar sub cerul liber.

Mulți au plecat din zona în care locuiesc. Astăzi, școlile și sălile de sport sunt închise, la ordinul autorităților.

Observatorul Vezuvian monitorizează situația iar autoritățile locale organizează spații în care ar putea să fie primite persoanele care sunt evacuate. Până în prezent, au fost evacuate trei blocuri", a relatat corespondentul Antean 3 CNN în Italia, Naty Badea.

În GALERIA FOTO următoare, autoritățile italiene din orașul Pozzuoli amplasează corturi pentru localnicii care nu vor să se întoarcă acasă după cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani.

[GAL layout="3"]
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile