Antena 3 CNN Life Momentul perfect pentru a aduce mușcatele înapoi în casă. Temperatura ideală de care plantele au nevoie în interior

Momentul perfect pentru a aduce mușcatele înapoi în casă. Temperatura ideală de care plantele au nevoie în interior

Mușcatele se găsesc în majoritatea locuințelor, însă există câteva aspecte esențiale pentru îngrijirea lor, mai ales când urmează sezonul rece.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Dacă sunt lăsate în aer liber după primul îngheț puternic, mușcatele vor muri, fiind plante care tolerează temperaturi de 7 grade sau mai mari.

Astfel, odată cu venirea toamnei, mușcatele au nevoie de o mai multă atenție, dacă dorim să le menținem mult timp.

Potrivit experților în grădinărit, odată cu primele schimbări termice, acesta este momentul când se bagă mușcatele în casă, pentru a nu risca să ne trezim cu plante stricate și cu rădăcinile acestora putrezite.

Astfel, când zilele încep să se scurteze, iar temperatura începe să se răcească, este timpul să aduceți plantele înapoi în casă.

Citește și: Trucuri pentru ferestre curate și strălucitoare. Soluții pregătite în casă, care țin praful și murdăria la distanță

În funcție de climat, care devine tot mai imprevizibil, acest lucru poate începe oricând, de la sfârșitul verii până la începutul toamnei.

În interior, plantele trebuie să fie poziționate în locuri însorite, cu temperaturi între 12 și 18 grade.

De asemenea, înainte cu aproximativ șase săptămâni de primul îngheț, mușcatele ar trebui să fie transplantate.

Rădăcinile excesiv de lungi se taie și se îndepărtează părțile moarte și bolnave ale plantei.

Pentru transplantare este necesar un amestec de sol pentru ghiveci, iar în cazul în care sunt depistați dăunători, se poate aplica un spray special.

Solul trebuie să fie păstrat umed și trebuie să fie fertilizat primăvara. De asemenea, lăstarii plantei trebuie să fie îndepărtați regulat, potrivit playtech.ro.

Subiecte în articol: mușcate iarnă
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile