Antena 3 CNN Actualitate Locale Scene la limita irealului și a tragediei | Momentul în care o mamă își duce fiul să hrănească un urs pe Transfăgărășan

Scene la limita irealului și a tragediei | Momentul în care o mamă își duce fiul să hrănească un urs pe Transfăgărășan

O mamă și-a luat copilul și s-a dus spre un urs liber pe Transfăgărșan pentru a-l hrăni.Totul s-ar fi putut transforma într-o tragedie, după ce animalul sălbatic s-a repezit la ei. Momentul a fost surprins într-un material video.

de Ioana Mircea    |   

Un copil în jurul vârstei de 10 ani a fost încurajat de mama lui să meargă împreună cu ea să hrănească un urs liber pe Transfăgărășan.

Momentul a fost surprins video, iar în imagini se poate vedea cum cei doi se duc spre urs și chiar la un metru distanță ursul se repede spre ei.

[GAL layout="2"]

Copilul fuge speriat, însă mama rămâne pe poziții și caută mâncare în punga pe care o ținea în mână pentru a-i da animalului să mănânce. Găsește ceva și îi aruncă ursului. În acel moment, ursul se oprește și începe să mănânce.

Citește și: Un urs şi o vulpe au luat cina împreună la o pubelă de gunoi din Păltiniş

Clipul a ajuns viral pe internet iar gestul a fost intens criticat. Totodată,președintele executiv al Asociației Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România a tras un semnal de alarmă.

"Este o inconștiență crasă! În astfel de situaţii, nu există șanse de supraviețuire decât foarte mici şi acelea cu consecințe extrem de grave. Pe lângă asta este o contravenție. Nu are voie să hrănească animalele sălbatice, niciun fel de animal sălbatic fără acordul gestionarului fondului cinegetic, cu atât mai mult urșii a căror hrană complementară este interzisă să fie administrată prin lege”, a declarat Mugurel Drăgănescu, potrivit euronews.ro.

Subiecte în articol: hranit urs Transfăgărășan
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile